marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Mobitel uspešno uvedel tretjo in pol generacijo mobilnih telekomunikacij


25.04.2008
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel je uspešno uvedel tretjo in pol generacijo mobilnih telekomunikacij v Sloveniji. Svoje omrežje UMTS je v celoti nadgradil s tehnologijama HSDPA 7,2 Mb/s in HSUPA. Megabitni mobilni internet je odslej na voljo skoraj 73 odstotkom prebivalstva.

Skoraj 73 odstotkov prebivalstva Slovenije lahko odslej brska po internetu z megabitnimi hitrostmi. Mobitel je uspešno uvedel omrežje 3,5 G, ki temelji na omrežju Mobitel UMTS. S tem je celotno omrežje Mobitel UMTS nadgrajeno z najsodobnejšima tehnologijama HSDPA 7,2 Mb/s in HSUPA. Slednja omogoča prenosne hitrosti do 1,4 Mb/s v smeri od uporabnika k omrežju.

V prihodnje bodo sledile še nadaljnje širitve omrežja, s tem pa se bo še povečevala pokritost, obenem pa tudi zmogljivost Mobitelovega omrežja.

Omrežje Mobitel GSM/UMTS je že od samega začetka načrtovano v luči zagotavljanja zanesljivega delovanja in zmogljivosti, ki so prilagojene velikemu številu uporabnikov. Primerna gostota in zasnova omrežja sta namreč potrebni, če želi operater zagotavljati visoke prenosne hitrosti velikemu številu uporabnikov.

V Mobitelovi ponudbi Instant Internet so na voljo cenovno ugodni podatkovni modemi, ki podpirajo megabitni mobilni internet. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi modeli in proizvajalci, skladno s svojimi potrebami, v Mobitelovih centrih pa se lahko dogovorijo za povsem brezplačno testiranje Instant Interneta. Tako lahko na svojem domu ali delovnem mestu še pred samim nakupom oz. podpisom pogodbe preizkusijo delovanje najbolj zmogljivega mobilnega interneta.

Več informacij o ugodnostih in ponudbi lahko Mobitelovi naročniki pridobijo s klicem na brezplačno številko Centra za pomoč naročnikom 041 700-700, v Mobitelovi prodajni mreži ter na spletni strani www.mobitel.si.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki