marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

Družba Mobitel z najboljšo izbiro gostovanj v tujini


16.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

V petek, 16. septembra 2005, bo Mobitel komercialno vzpostavil gostovanje GPRS s stotim operaterjem. Najširša izbira gostovanj za slovenske uporabnike. Mobitel zagotavlja 292 gostovanj v 174 državah.

Paketni prenos GPRS je zagotovljen v 52 državah pri 100 operaterjih. Gostovanje UMTS pri 23 operaterjih iz 16 držav.

V petek, 16. septembra 2005, bo Mobitel vzpostavil komercialno gostovanje GPRS z ruskim operaterjem VimpelCom, ki bo tako postal del skupnosti 100 operaterjev iz 52 držav, kjer lahko uporabniki Mobitela koristijo paketni prenos podatkov GPRS. Mobitel zagotavlja najboljšo izbiro gostovanj, saj lahko njegovi uporabniki mobilne telekomunikacije uporabljajo pri kar 292 operaterjih v 174 državah sveta, pri tem pa imajo v večini držav možnost izbire med več operaterji glede na pokritost, nabor in cene storitev. Hitro narašča tudi število gostovanj UMTS. Z mobilnimi terminali tretje generacije uporabniki Mobitel UMTS gostujejo v omrežjih 23 operaterjev iz 16 držav. Gostovanje Mobitel UMTS je tako možno v naslednjih državah: Avstrija, Italija, Hrvaška, Nemčija, Švica, Francija, Španija, Velika Britanija, Finska, Portugalska, Poljska, Luksemburg, Izrael, Japonska, Hong Kong in Singapur. Kmalu se bodo seznamu pridružili tudi operaterji UMTS v Belgiji in Avstraliji ter na Nizozemskem, Češkem, Danskem, Švedskem in v drugih državah. Mobitel omogoča tudi gostovanje v satelitskih omrežjih Thuraya in Globalstar ter najem satelitskih mobilnikov. Naročniki Mobitel GSM/UMTS imajo ob izpolnjenih pogojih možnost brezplačnega najema satelitskega mobilnika.

Mobitelovi uporabniki informacije o gostovanju pridobijo na več načinov. Zbrane so na Mobitelovi spletni strani, v sklopu Moj Mobitel mobilnega portala Planet, nudi jih tudi osebje v Mobitelovih centrih ter v Centru za pomoč naročnikom. Pregled gostovanj in cene uporabe mobilnih storitev v omrežjih tujih operaterjev pa lahko Mobitelovi naročniki pridobijo tudi z uporabo storitve SMS cenik gostovanja. Na številko 1919 pošljejo ime države in v brezplačnih povratnih SMS-ih prejmejo seznam operaterjev v izbrani državi in cenik uporabe govorne telefonije ter SMS sporočanja. Če pred ime države napišejo GPRS (npr. GPRSITALIJA) prejmejo informacijo o operaterjih, ki v izbrani državi omogočajo uporabo GPRS, z uporabo ključne besede UMTS (npr. UMTSITALIJA) pa informacije o operaterjih tretje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki