marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Glasovanje za najboljšo evrovizijsko pesem 2008


20.05.2008
Objavil: Thomas Bergant

Ta teden bo v Beogradu potekal izbor za najboljšo evrovizijsko pesem, na katerem bo Slovenijo zastopala Rebeka Dremelj. Gledalci bodo lahko za svojo najljubšo pesem glasovali tudi z mobilnikom, organizator mobilnega glasovanja za Slovenijo pa je letos ponovno Planet 9, ki na mobilnem Planetu ponuja vroče evrovizijske vsebine.

Ta teden bo potekal v znamenju izbora najboljše pesmi na vseevropskem tekmovanju (Eurovision Song Contest 2008). V torek in četrtek, 20. in 22. maja, bo v Beogradu potekal predizbor, v soboto, 24. maja, pa še finalni izbor za najboljšo evrovizijsko pesem, na katerem bo kot predstavnica Slovenije nastopila Rebeka Dremelj s pesmijo Vrag naj vzame. Gledalci bodo lahko za svojo najljubšo pesem glasovali tudi z mobilnikom, organizator mobilnega glasovanja za Slovenijo pa je ponovno Planet 9, ki na mobilnem portalu Planet ponuja aktualne evrovizijske vsebine.

Za Planet 9 kot partnerja za mobilno glasovanje v Sloveniji so se organizatorji in izvajalci vseevropskega mobilnega glasovanja odločili zaradi brezhibno opravljenega dela pri preteklih izborih za najboljšo evrovizijsko pesem; prav tako so letošnji preizkusi ponovno potrdili, da je Slovenija med najbolje pripravljenimi državami. Planet namreč izpolnjuje vsa merila za uspešno izvajanje tako obsežnega in zahtevnega mobilnega glasovanja, ki vključuje vse mobilne operaterje sodelujočih držav, pri čemer morajo biti glasovi organizatorjem prireditve na voljo le nekaj minut po končanem glasovanju.

Mobilno glasovanje v Sloveniji
Uporabniki Mobitela, Debitela, Izimobila, Simobil Vodafona in Tušmobila bodo lahko za svojo najljubšo evrovizijsko pesem glasovali prek storitve Mobilno glasovanje. Glasovanje bo potekalo s klicem z ukaznim nizom: *310*zaporedna številka pesmi# (npr. *310*1# za glas, dan prvemu nastopajočemu). Enotna cena posredovanega glasu je 0,63 EUR z DDV. Podrobna navodila za mobilno glasovanje in pogoji sodelovanja so objavljeni na mobilnem in spletnem Planetu.

Evrovizijska pesem na mobilnem Planetu
Dogajanje v Beogradu bodo lahko vsi evrovizijski navdušenci spremljali tudi na mobilnem Planetu v sklopu Evrovizija 2008. Tu so zbrane novice o letošnjem izboru in predstavitve kandidatov letošnjega tekmovanja, na voljo pa je tudi kratek pregled uvrstitev slovenskih predstavnikov na dosedanjih izborih. Obiskovalci lahko sodelujejo tudi v vroči razpravi o uvrstitvi naše predstavnice in se s sodelovanjem v nagradnem kvizu potegujejo za single Vrag naj vzame, na mobilnik pa si naložijo katero od preteklih evrovizijskih uspešnic v obliki uverture ali melodije. Za hitri dostop lahko pošljejo SMS z vsebino P EVROVIZIJA na 1919.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki