marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Družba Mobitel je ponudila elektronski račun


23.02.2006
Objavil: Thomas Bergant

Poleg obstoječega elektronskega računa na Monitorju Mobitel kot prvi mobilni operater v Sloveniji uvaja elektronski račun v standardu e-Slog, verzije 1.4. Mobitelovi naročniki GSM/UMTS bodo tako lahko prejemali račune za opravljene storitve mobilnih telekomunikacij tudi prek elektronske pošte.

Storitev elektronski račun je enostavna za uporabo in je za Mobitelove naročnike brezplačna.

Mobitel svojim naročnikom GSM/UMTS že leta ponuja vpogled v račune mobilnih telekomunikacij v elektronski obliki, ki je sestavni del storitve Monitor. Naročniki Mobitel GSM/UMTS imajo tako prek Monitorja vpogled v naročniške podatke, pretekle račune in specifikacije računov, elektronski razčlenjeni račun in informativno porabo tekočega meseca za vse številke v naročniškem razmerju. Z e-certifikatom lahko dostopajo do vseh klicnih številk v naročniškem razmerju, z osebnim geslom pa le do ene številke. Poleg obstoječe ponudbe Mobitel kot prvi mobilni operater v Sloveniji uvaja elektronski račun za opravljene storitve mobilnih telekomunikacij v standardu e-Slog, verzije 1.4. Elektronski račun bo tudi digitalno podpisan s strani družbe Mobitel. Do sedaj so naročniki Mobitel GSM/UMTS prejemali račun za opravljene storitev po pošti, v prihodnosti pa bodo lahko račune prejemali tudi kot priponko v elektronskem sporočilu. Slednjega bodo prejemniki dobili nekaj dni prej kot bi ga prejeli po pošti. Do nadaljnjega bodo prejemniki elektronskega računa prejemali račun v obeh oblikah, tako v elektronski obliki kot tudi po pošti.

Storitev elektronski račun je enostavna za uporabo in je namenjena vsem naročnikom GSM/UMTS, ki vidijo prednosti v elektronskem poslovanju. Elektronski račun s standardom e-Slog, verzije 1.4 je enakovreden papirnati obliki računa. Prednost elektronskega računa je v tem, da je le-ta varno shranjen v elektronski obliki in ga ni potrebno tiskati. Iz elektronskega računa je tudi enostavneje pridobiti podatke za obdelavo, saj podatkov ni potrebno preoblikovati in prepisovati v elektronsko obliko. Uporabniki si lahko elektronski račun shranijo v elektronski obliki na poštnem strežniku, trdem disku ali prenosljivem mediju (CD, DVD) in se tako izognejo papirnati obliki shranjevanja računov. Arhiv tako ostane v elektronski obliki in posledično zavzame manj prostora.

Naročniki Mobitel GSM/UMTS, ki se bodo na brezplačno storitev elektronski račun naročili, bodo račun za opravljene storitve mobilnih telekomunikacij že v mesecu marcu prejeli na želen elektronski naslov v treh oblikah, in sicer v html, pdf in xml obliki. Elektronski račun v pdf formatu je enak tiskanemu računu, ki so ga uporabniki vajeni že sedaj. Uporabniki prejmejo elektronski račun tudi v html formatu in je primeren za tiste brskalnike, ki ne podpirajo samodejne pretvorbe xml-formata. Tretja oblika elektronskega računa xml format pa je namenjen uvozu v finančne aplikacije in je narejen po standardu e-Slog, verzije 1.4. Xml datoteka vsebuje tudi elektronski podpis, ki potrjuje pristnost izdajatelja računa.

Elektronski račun lahko zahteva samo naročnik, ki izpolnjen obrazec za želene mobilne telefonske številke posreduje v Mobitelov Sektor za naročniška razmerja. To uporabnik lahko stori sam, in sicer prek faksa ali navadne pošte, svojega svetovalca ali Mobitelovega centra. Obrazec - Izdaja e-računa je objavljen na Mobitelovi spletni strani www.mobitel.si v zavihku Pomoč in informacije.

Družba Mobitel svojim uporabnikom že vrsto let ponuja širok nabor storitev in kakovostno omrežje GSM/UMTS. Svojim uporabnikom bo Mobitel tudi v prihodnje nudil kakovostno ponudbo naprednih in sodobnih storitev mobilnih telekomunikacij, kar zagotavlja tudi dodatna storitev elektronski račun. Na tem področju namerava družba ponudbo storitev razširiti še letos. Storitev elektronski račun bo Mobitel prilagajal vsem novim veljavnim standardom, tudi evropskim.

Mobitelovi uporabniki se lahko za pomoč ali nasvete kadar koli obrnejo na prijazno in dobro usposobljeno osebje v vseh Mobitelovih centrih ali na Center za pomoč naročnikom na brezplačnih telefonskih številkah 031/041/051 700 700 za naročnike Mobitel GSM/UMTS in 031/041/051 121 za Mobiuporabnike.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki