marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Mobilno plačevanje - tretjina Slovencev je že plačevala z mobilnim telefonom


28.06.2018
Objavil: Dare Gliha

Mastercard je v najnovejši raziskavi MasterIndex raziskal plačilne navade Slovencev, starih med 18 in 55 let, v raziskavi pa so se dotaknili tudi navad Slovencev pri plačevanju z mobilnim telefonom. Pokazalo se je, da je tovrstno plačevanje pri nas precej priljubljeno.

Slaba polovica Slovencev je mobilni telefon že uporabila v namene plačevanja (44 %), od tega so največ plačevali z Moneto (30 %), 12 % pa z mobilno denarnico banke izdajateljice plačilne kartice. Največkrat ga uporabijo za spletne nakupe (40 %), na bencinskih servisih (33 %) in pri plačevanju prometa (kot so denimo Urbana ipd., 31 %). Mobilno banko za urejanje finančnih storitev je že kdaj uporabilo 34 % Slovencev, slaba petina pa je mobilni telefon uporabila za potrditev nakupa (24 %).

Lani so rezultati pokazali, da je kar 37 % vseh anketiranih pripravljenih uporabljati mobilno aplikacijo. Letos je odstotek znatno višji. Teh je že natanko polovica 50 %, ki jim je letošnje leto postreglo s številnimi možnostmi mobilnega plačevanja. Dobra petina (22 %) bo z mobilnim telefonom najraje plačevala v prihodnosti, do sedaj pa jih z mobilnim telefonom plačuje 27 % (v 2017 22%). Potrošniki si želijo, da je vsaka mobilna aplikacija varna in enostavna (94 %), z merilcem stroškov in nadzorom porabe (63 %) ter uporabniku prijazno izkušnjo (61 %).

Boštjan Fabjančič, predstavnik družbe Mastercard v Sloveniji, zaključuje z mislijo: »Slovenci vse bolj zaupamo v brezgotovinsko družbo, ki jo prinaša čedalje pogostejša uporaba plačilnih kartic. Hkrati te postajajo nepogrešljiv del pri vsakdanjih opravilih, z nami potujejo v tujino in nam omogočajo, da smo prav z njiihovo pomočjo v stiku z najnovejšimi trendi mobilnega plačevanja ali biometrije. Veseli nas, da smo Slovenci pripravljeni posvojiti nove tehnologije - metode plačevanja, saj nas to postavlja v sam vrh tistih, ki bodo spoznali vse prednosti tovrstnega plačevanja, obenem pa postavlja varnost in enostavnost uporabe visoko na prvo mesto za zagotavljanje brezskrbne prihodnosti.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki