marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Mobilniki z energijo na vodo


31.07.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri japonskih družbah DoCoMo in Aquafairy so oznanili skupno sodelovanje pri izdelavi vodno osnovane mikro gorivne celice za mobilne naprave. Družbi sta skupaj razvili že polimer – elektrolitno gorivno celico (PEFC), ki se je izkazala za zelo učinkovit vir energije.

Gorivna celica je najmanjša na svetu in oddaja dva vata moči. Polnilec je sestavljen iz dveh tehnologij. Prva je DoCoMova in bazira na obstoječih polnilcih, druga pa je Aquafairyjeva tankoslojna energetska enota s katalizatorjem. Tehnologija bo tako ustvarila iz vode vodik. Naprava je zelo preprosta. Polnilci bodo s tem izgubili veliko na samih fizičnih merah, pridobili pa bo več kot dvakratno moč glede na tehnologijo metanolove gorivne celive, ki so jo pri družbi DoCoMo predstavili lani.

Polnilci bodi lahko napolnili mobilnike večkrat, čas polnenja pa bo zelo podoben sedajšnjim polnilcem.

Zahteve po zmogljivejših baterijah so narasle predvsem z novimi 3G storitvami. Pri DoCoMu so tako izboljševali kapaciete li-ion baterij (najbolj pogoste baterije) in razvili neposredni metanolov polnilec za gorivne celice. Družba tudi raziskuje zmogljivosti omenjene PEFC tehnologije, ki zmore večjo moč, kot metanolove celice in so bolj okolju prijazne po zaslugi konvertiranja vode v vodik.

Slike so povzete s strani http://www.cellular-news.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki