marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Mobilniki že pripravljeni na 8 MP kamere


04.04.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Najnovejši Samsungova naprava, ki je bila v središču pozornosti na šovu pod imenom Mobile Solution Forum se lahko pohvali s senzorjem za kamero z zelo majhno porabo energije in ponuja ogromno število točk. Kot kaže bo brezvezna vojna proizvajalcev pri številu megatočk še kar trajala.

Korejci so tako pokazali najnovejši CMOS čip, ki se pohvali z 8,4 MP. Zadeva bo vsekakor končala v mobilnikih naslednje leto.

CMOS čip zamenjal CCD senzor

Pri Samsungu trdijo, da je zadeva primerna tudi za digitalne fotoaparate in kamere. Trg z CMOS čipi preko 3 MP pa naj bi letno naraščal za več kot 90 odstotkov. Vse do leta 2009. To pa predvsem zato, ker bodo proizvajalci zamenjali sedaj že odslužene CCD senzorje.

Novi CMOS čip bo po vsej verjetnosti zelo dobrodošel, predvsem zaradi njegove majhne porabe energije in velikem številu mega točk. Zadeva je tako skromna, da porabi napram prejšnjemu CCD senzorju samo 1/10 energije ob enaki kvaliteti slike.

Vse lepo in prav, vendar vsak malo bolj razgledan fotograf vam bo povedal, da je pri slikanju še kaj drugega bolj pomembno kot le golo število megatočk. Dokler ne bodo mobilne kamere in ceneni digitalni fotoaparati imeli vgrajene podobne leče, bo število megatočk pomenilo bore malo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki