marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Mobilniki z ločljivostjo 20 MP


28.10.2009
Objavil: Rok Verdel

Pri podjetju Texas Instruments so naznanili, da bodo začeli s proizvodnjo procesorjev, ki bodo izboljšali zmogljivost vgrajenim fotoaparatov za prihajajoče generacije pametnih telefonov.

Procesorja, imenovana OMAP-DM515 in OMAP-DM525, sta sposobna drastično izboljšati lastnosti kamere in fotoaparata, kar je odlična priložnost za proizvajalce pametnih telefonov.

Fotografirajte kot z DSLR-fotoaparati

Pametni telefoni, opremljeni z novima procesorjema, se bodo sposobni kosati z DSLR aparati.

Pri Texas Imstruments so dejali, da bodo mobilniki sposobni zajemati sliko v HD kakovosti z ločljivostjo 720p (Samsung Omnia HD lahko to, bolj ali manj uspešno, počne že sedaj), hkrati pa bodo vključena pomagala, kot so pametna osvetlitev, sledenje obrazom in samodejni detektor scen. Pozabili pa niso niti na TV-OUT izhod.

Največ kar lahko trenutno najdemo na tržišču je Sony Ericssonov Satio, ki se pohvali z 12,1 MP senzorjem (toliko je sposoben »prebavljati« procesor OMAP-DM515).

Zanimivo pa bo videti, kateri proizvajalec pametnih telefonov bo prvi lansiral na tržišče mobilnik, ki bo opremljen s procesorjem OMAP-DM525 in ločljivostjo 20 MP.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki