marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

članki

Mobilniki z 12 GB diski


23.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri podjetju Seagate so predstavili trdi disk za mobilnike kapacitete 12 GB. Novi disk je za 23 % manjši, ima 50 % večjo shranjevalno kapaciteto ter porabi 30 % manj energije, kot trenutni diski velikosti enega palca.

Serija ST1.3 predstavlja drugi disk omenjenega podjeta s pravokotnim snemanjem in obenem prvi v kategoriji 1-palčnih diskov s pravokotnim snemanjem.

"Prenosni video posnetki "na zahtevo" predstavljajo proizvajalcem mobilnih telefonov nove priložnosti zaslužka. Ker potrošniki zahtevajo dosegljivost video vsebin kadarkoli in kjerkoli, so postale potrebe po majhnih trdih diskih velikih kapacitet čedalje bolj očitne," je povedal Brodie Keast, eden izmed vodilnih mož pri podjetju Seagate. "Proizvajalci mobilnih telefonov in zabavne elektronike potrebujejo partnerja za shranjevanje podatkov. Ponudimo lahko kompletno poslovno in tehnološko partnerstvo, ki omogoča rast na tem konkurenčnem tržnem segmentu."

Novi disk iz serije ST1.3 ponuja nove funkcije, namenjene potrošnikom mobilnih medijev. Z merami 40 x 30 x 5 mm omogoča lažje oblikovanje medijskih predvajalnikov in se lepo prilega v trenutne preklopne in tablične mobilnike. Seagate pa je poleg zanesljive zaščite G-Force omogočil tudi t.i. "drop sensor", ki bo omogočil povečanje odpornosti na tresljaje do 33 % oz. do 2000G med delovanjem. Kar pomeni v praksi, da bo disk preživel padec na beton ali keramiko z 1,5 metra višine. Seveda pod pogojem, da bo pravilno nameščen v napravo.

Ljudje pogosto uporabljajo svoje mobilne telefone, dlančnike in druge naprave med hojo, tekom ali med drugimi fizičnimi aktivnostmi. Novi disk pa se bo razlikoval od drugih podobnih naprav, predvsem, ker je narejen, da zelo dobro kompenzira aktivnosti uporabnika. Disk vsebuje tudi t.i. "RunOn" tehnologijo, ki omogoča, da pogon avtomatično obdrži bralne glave na plošči, medtem ko je naprava v gibanju. Posledično lahko ta tehnologija poveča zanesljivost in uporabnikovo zadovoljstvo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki