marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

Mobilnike Pixel po posodobitvi na Android 13 ni možno vrniti na prejšnjo različico


29.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Google je prejšnji teden presenetil z javno izdajo operacijskega sistema Android 13, ki se zdaj širi na podprte telefone Pixel. Po posodobitvi na Android 13 pa telefonov Pixel 6, 6 Pro in 6a ne bo mogoče vrniti na Android 12.

Opozorilo: Posodobitev sistema Android 13 za telefone Pixel 6, Pixel 6 Pro in Pixel 6a vsebuje posodobitev zagonskega nalagalnika, ki ima različico zaščite pred povrnitvojo na predhodno različico operatijskega sistema. Po nadgraditvi na Android 13 v teh napravah ne boste mogli preiti nazaj na Androida 12.

Sprememba je navedena na strani s tovarniškimi slikami sistema Android 13 za telefone Pixel, vendar funkcija proti povrnitvi nazaj na starejših napravah Pixel ni omenjena. Čeprav razlog ni potrjen, se domneva, da je linija Pixel 6 s svojim čipom Google Tensor dovolj, da Google svoje naprave zaščiti pred zlorabami. Nova funkcija je predviden varnostni ukrep, ki se zdaj začenja izvajati za telefone Google Pixel.

Android 13 prinaša izpopolnjeno temo Material You z izboljšano vizualno podobo kartic "Now Playing" in bolj granularnim nadzorom nad dovoljenji aplikacij, kot je omogočanje dostopa aplikaciji do enega elementa, ne da bi ji omogočili dostop do celotnega notranjega pomnilnika. Na voljo je tudi podpora za prostorski zvok, Bluetooth LE Audio in podpora za pretakanje zvoka v več naprav hkrati.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki