marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

Mobilnike Pixel po posodobitvi na Android 13 ni možno vrniti na prejšnjo različico


29.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Google je prejšnji teden presenetil z javno izdajo operacijskega sistema Android 13, ki se zdaj širi na podprte telefone Pixel. Po posodobitvi na Android 13 pa telefonov Pixel 6, 6 Pro in 6a ne bo mogoče vrniti na Android 12.

Opozorilo: Posodobitev sistema Android 13 za telefone Pixel 6, Pixel 6 Pro in Pixel 6a vsebuje posodobitev zagonskega nalagalnika, ki ima različico zaščite pred povrnitvojo na predhodno različico operatijskega sistema. Po nadgraditvi na Android 13 v teh napravah ne boste mogli preiti nazaj na Androida 12.

Sprememba je navedena na strani s tovarniškimi slikami sistema Android 13 za telefone Pixel, vendar funkcija proti povrnitvi nazaj na starejših napravah Pixel ni omenjena. Čeprav razlog ni potrjen, se domneva, da je linija Pixel 6 s svojim čipom Google Tensor dovolj, da Google svoje naprave zaščiti pred zlorabami. Nova funkcija je predviden varnostni ukrep, ki se zdaj začenja izvajati za telefone Google Pixel.

Android 13 prinaša izpopolnjeno temo Material You z izboljšano vizualno podobo kartic "Now Playing" in bolj granularnim nadzorom nad dovoljenji aplikacij, kot je omogočanje dostopa aplikaciji do enega elementa, ne da bi ji omogočili dostop do celotnega notranjega pomnilnika. Na voljo je tudi podpora za prostorski zvok, Bluetooth LE Audio in podpora za pretakanje zvoka v več naprav hkrati.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki