marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Mobilnik lahko postane dostopna točka


23.04.2008
Objavil: Marko Likar

Zakaj ne bi s pomočjo programske opreme spremenili svoj mobilnik v tako imenovani "Wi-Fi hotspot" in bi s tem omogočili prijateljem v bližnji okolici deskanje po svetovnem spletu kar na njihovih prenosnih računalnikih.

TapRoot je zasnoval programsko opremo, ki omogoči največ petim uporabnikov v okolici, da se s tehnologijo Wi-Fi povežejo na mobilnik in s tem vzpostavijo povezavo na svetovni splet. Programska oprema deluje na mobilnikih z operacijskim sistemom Windows mobile ter Symbian S60.

Mobilnik se s pomočjo UMTS omrežja poveže na svetovni splet, programska oprema pa s pomočjo Wi-Fi tehnologije oddaja signal, katerega lahko ulovijo npr. prenosni računalniki in mobilnik zaznajo kot dostopna točka in se nato preko nje povežejo na svetovni spet. Postopek povezovanja je enak kot če bi se povezali na domačo brezžično omrežje.

Kot vsi vemo, UMTS omrežja še niso popolnoma razvita in operaterje najbolj skrbi preobremenjenost omrežja, ki bi ga lahko povzročilo množično povezovanje. Programska oprema poskrbi tudi za te težave, saj je z njo možno spremljati pretok podatkov.

Več podatkov o dotični programski opremi trenutno še ni znanih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki