marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Mobilni telefoni povzročajo bolezni srca in ledvic


27.01.2009
Objavil: Igor Prešeren

Opozorila o tem, da lahko mobilni telefoni povzročijo nastanek možganskih tumorjev in celo prezgodnje staranje že poznamo.

Zdaj pa so se pojavile nove študije, ki preučujejo vpliv mobilnih telefonov na človeško zdravje in katere trdijo, da prevelika izpostavljenost mobilcem lahko povzroči pomanjkanje hemoglobina v rdečih krvnih celicah, kar lahko privede do ledvičnih kamnov ali pa celo do srčnih bolezni.

Znanstveniki, ki so pripravili to študijo, so izpostavili več vzorcev krvi različnim stopnjam mikrovalovnega sevanja v časovnem razponu med 10 in 60 urami.

Študija, ki so jo izvedli pod okriljem evropskega raziskovalnega inštituta za elektronske komponente v Bukarešti, je pokazala pomanjkanje hemoglobina v krvnih celicah že tudi pri manjšem sevanju kot ga povzročajo mobilni telefoni.

Profesor Edward Tuddenham, hematolog, ki sodeluje v projektu je opozoril, da lahko premajhna količina hemoglobina v telesu privede do različnih oblik srčnih bolezni ali ledvičnih kamnov.

“Biološke posledice uporabe mobilnih telefonov še preučujemo, toda vse dozdajšnje laboratorijske študije kažejo, da je precej vzrokov, zaradi katerih bi morali biti zelo zaskrbljeni,” je sporočil predstavnik skupine Powerwatch iz Cambridga.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki