marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Mobilni internet prinaša večji dobiček kot internet na PC


07.10.2008
Objavil: Igor Prešeren

Na Japonskem je bila opravljena raziskava, ki je preučevala priljubljenost dostopanja do interneta preko mobilnih telefonov. Rezultati so bili nadvse zanimivi, saj so raziskovalci ugotovili, da mobilne platforme pomagajo krepiti lojalnost kupcev.

V svoji študiji sta Philip Sugai in Donghun Kim iz Japonske Mednarodne Univerze preučevala, kaj ljudje mislijo o spletnih storitvah, ko do njih dostopajo preko mobilnih telefonov in kaj ko do njih dostopajo prek osebnih računalnikov. Njihov zaključek, da so uporabniki mobilnih telefonov pripravljeni plačati več za svoje priljubljene storitve kot tisti na PC-jih, bo šokiral precej ponudnikov the storitev na zahodu.

Sugai tudi razloži zakaj je temu tako. “Mobilne platforme so bile vedno obravnavane za slabše, manj zmogljive napram osebnim računalnikom. To se je dogajalo od samega začetka mobilnih storitev. Toda ti rezultati kažejo, da sedaj ni več tako, še posebej če gledamo na enega izmed ključnih elementov, ki družbam prinašajo dobiček. To pa je lojalnost in zaupanje kupcev.
Če se želijo operaterji omrežij s strani najbolj razvitega mobilnega trga na svetu kaj naučiti, je očitno da lahko začnejo z obiskom Sugaijevega centra Mobile Consumer Lab na Japonskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki