marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Mobilni brskalnik liquid tudi v iPhoneu


25.03.2008
Objavil: Mitja Zupančič

Nagrajena mobilna brskalna platforma liquid podjetja mobilePeople je sedaj našla pot tudi v Applove iPhone. Družba mobilePeople omogoča optimiziran uporabniški vmesnik za iPhoneov brskljalnik Safari, predvsem pri iskanju rumenih, belih strani in ostale vsebine, ki se pojavi skupaj z platformo liquid.

Funkcionalnost vključuje opcijo "klik-klicanje", pripomoček za pomoč pri iskanju naslovov, shranjevanje med kontakte prej iskanih poslovnih zadev, pripomoček za pošiljanje (rezultatov iskanja) prijatelju in pa funkcijo, ki prikaže rezultate na zemljevidu. Skratka prava mala navigacija.

Lokalno iskanje zahteva veliko manj prenenešenih podatkov, kar v končni fazi pomeni manj stroškov uporabniku. Za vse to pa se je treba zahvaliti tehnologiji AJAX, ki izmenjuje male paketke podatkov z strežnikom. Tako ne nalaga ves čas vseh podatkov (mobilnih strani) na novo.

Pri mobilePeople pa bodo predstavili tudi mobilno iskalno platformo za iPhone, osnovano na predkratkim predstavljeno SDK programsko opremo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki