marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Mobilna konferenca MWC 2012 odprla vrata


27.02.2012
Objavil: Dare Gliha

Danes je svoja vrata odprla mobilna konferenca Mobile World Congress 2012, ki bo v Barceloni potekala do 1. marca. Tudi letos so se proizvajalci odločili na njej predstaviti svoje novosti, zato je Barcelona trenutno kraj, kjer mora biti vsak mobilni navdušenec.

To dokazuje tudi število obiskovalcev, saj organizatorji pričakujejo preko 60.000 obiskovalcev in 2.000 novinarjev iz vsega sveta.

Glavna nit sejma so predvsem novi zmogljivi mobilniki, katere poganjajo štirijedrni procesorji, hkrati pa bomo videli tudi veliko novih tablic. Pa si oglejmo, kaj bodo predstavili nekateri večji proizvajalci.

Že pred kongresom je bilo znano, da Samsung ne bo pokazal naslednika dobro prodajanega modela Galaxy S II, torej Galaxy S III. So pa zato predstavili novi tablici Galaxy Tab 2 10.1 ter 7.0 in Galaxy Note 10.1 Od mobilnikov je tu Galaxy Beam, predstavili pa so tudi Galaxy Ace 2 ter Galaxy Mini 2. Zadnji predstavljeni mobilnik pa je Galaxy S WiFi 4.2, ki bo ponujal mobilne igre in po besedah podjetja odlično Android izkušnjo.

Polek novo predstavljenih telefonov in tablic pri Samsungu predstavljajo že prej videna Galaxy S Advanced in Tocco Lite 2.

Sony je pričel mobilnike tržiti pod lastno blagovno znamko, na ogled pa so postavili že predstavljeni model Xperia S. Poleg njega so predstavili še dva modela in sicer Xperia P in Xperia U.

Finci so na ogled s seboj prinesli kar nekaj novosti, tako v vstopnem kot v "hi-end" razredu. Tako si lahko ogledamo novo različico Lumie 900, ter novo Lumio 610. Pravi fotografski mobilnik pa so predstavili z modelom 808 Pureview, ki premore senzor z ločljivostjo kar 41MP, za delovanje pa skrbi operacijski sistem Symbian Belle.

Tajvanski HTC je na mobilnem kongresu vedno predstavil novosti, tako da smo to pričakovali tudi letos. Tako so prvič na ogled postavili modele Optimus One X, S in V.

Tudi LG je predstavil obilico novosti, med katere štejemo zastavonošo Optimus 4X HD. Predstavili so tudi novo serijo mobilnikov L-Style, predstavniki pa so modeli L3, L5 in L7. Tudi v mobilnike vstopa 3D svet, pri LG-ju so v tem duhu predstavili model Optimus 3D Max, ki prikazuje na zaslonu tako 2D, kot 3D dimenziji, poskrbi pa tudi za pretvorbo 2D aplikacij v 3D. Na razstavnem prostoru sem opazil tudi zanimiv model Optimus Vu, ki ima za današnje razmere "čudno" razmerje zaslona in sicer 4:3.

MWC 2012 se bo odvijala do prvega marca, v štirih dneh pa lahko na obkonferenčnih razstavnih prostorih vidimo ogromno raznih mobilnikov, tablic, kot tudi dodatne opreme in orodij za raziskovalce. Sam sejem je razdeljen na sklope, ki si jih na čudoviti lokaciji okoli muzeja umetnosti lahko ogledajo vsi, ki so na dogodek prišli.

Za vse, ki pa se dogodka niste mogli udeležiti, pa si lahko v naši fotogaleriji ogledate slike iz dogodka in si ustvarite lastno mnenje. Prav tako si med predstavitvami mobilnikov lahko ogledate tudi novosti, ki so bile danes predstavljene.

Slike dogodka si lahko ogledate v našem albumu: KLIK

Na koncu bi se za povabilo na konferenco zahvalil še podjetju Samsung.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki