marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Mobilna konferenca MWC 2012 odprla vrata


27.02.2012
Objavil: Dare Gliha

Danes je svoja vrata odprla mobilna konferenca Mobile World Congress 2012, ki bo v Barceloni potekala do 1. marca. Tudi letos so se proizvajalci odločili na njej predstaviti svoje novosti, zato je Barcelona trenutno kraj, kjer mora biti vsak mobilni navdušenec.

To dokazuje tudi število obiskovalcev, saj organizatorji pričakujejo preko 60.000 obiskovalcev in 2.000 novinarjev iz vsega sveta.

Glavna nit sejma so predvsem novi zmogljivi mobilniki, katere poganjajo štirijedrni procesorji, hkrati pa bomo videli tudi veliko novih tablic. Pa si oglejmo, kaj bodo predstavili nekateri večji proizvajalci.

Že pred kongresom je bilo znano, da Samsung ne bo pokazal naslednika dobro prodajanega modela Galaxy S II, torej Galaxy S III. So pa zato predstavili novi tablici Galaxy Tab 2 10.1 ter 7.0 in Galaxy Note 10.1 Od mobilnikov je tu Galaxy Beam, predstavili pa so tudi Galaxy Ace 2 ter Galaxy Mini 2. Zadnji predstavljeni mobilnik pa je Galaxy S WiFi 4.2, ki bo ponujal mobilne igre in po besedah podjetja odlično Android izkušnjo.

Polek novo predstavljenih telefonov in tablic pri Samsungu predstavljajo že prej videna Galaxy S Advanced in Tocco Lite 2.

Sony je pričel mobilnike tržiti pod lastno blagovno znamko, na ogled pa so postavili že predstavljeni model Xperia S. Poleg njega so predstavili še dva modela in sicer Xperia P in Xperia U.

Finci so na ogled s seboj prinesli kar nekaj novosti, tako v vstopnem kot v "hi-end" razredu. Tako si lahko ogledamo novo različico Lumie 900, ter novo Lumio 610. Pravi fotografski mobilnik pa so predstavili z modelom 808 Pureview, ki premore senzor z ločljivostjo kar 41MP, za delovanje pa skrbi operacijski sistem Symbian Belle.

Tajvanski HTC je na mobilnem kongresu vedno predstavil novosti, tako da smo to pričakovali tudi letos. Tako so prvič na ogled postavili modele Optimus One X, S in V.

Tudi LG je predstavil obilico novosti, med katere štejemo zastavonošo Optimus 4X HD. Predstavili so tudi novo serijo mobilnikov L-Style, predstavniki pa so modeli L3, L5 in L7. Tudi v mobilnike vstopa 3D svet, pri LG-ju so v tem duhu predstavili model Optimus 3D Max, ki prikazuje na zaslonu tako 2D, kot 3D dimenziji, poskrbi pa tudi za pretvorbo 2D aplikacij v 3D. Na razstavnem prostoru sem opazil tudi zanimiv model Optimus Vu, ki ima za današnje razmere "čudno" razmerje zaslona in sicer 4:3.

MWC 2012 se bo odvijala do prvega marca, v štirih dneh pa lahko na obkonferenčnih razstavnih prostorih vidimo ogromno raznih mobilnikov, tablic, kot tudi dodatne opreme in orodij za raziskovalce. Sam sejem je razdeljen na sklope, ki si jih na čudoviti lokaciji okoli muzeja umetnosti lahko ogledajo vsi, ki so na dogodek prišli.

Za vse, ki pa se dogodka niste mogli udeležiti, pa si lahko v naši fotogaleriji ogledate slike iz dogodka in si ustvarite lastno mnenje. Prav tako si med predstavitvami mobilnikov lahko ogledate tudi novosti, ki so bile danes predstavljene.

Slike dogodka si lahko ogledate v našem albumu: KLIK

Na koncu bi se za povabilo na konferenco zahvalil še podjetju Samsung.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki