marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

članki

Mobilna industrija želi zmanjšati onesnaževanje


05.10.2006
Objavil: Marko Likar

Skupina operaterjev, predstavnikov okoljevarstvenih organizacij ter mobilnih proizvajalcev, na čelu katere je finska Nokia, so si zadali cilj zmanjšati okolju škodljive vplive, ki jih povzročajo odpadni mobilniki, kateri niso bili reciklirani.

V tej skupini je možno najti ogromno priznanih podjetij in organizacij: Nokia, Motorola, Panasonic Mobile, France Telecom, Orange, Vodafone, TeliaSonera, Intel, Epson ter strokovnjake od WWF, finskega in angleškega Okoljevarstvenega inštituta ter predstavnike European Consumers Organisation.

Člani skupine se zavzemajo za boljše osveščanje ljudi o škodi, ki nastaja zaradi stari mobilnikov in kako se z lahkoto reši problem z reciklažo le-teh.

Skupina želi s posebnimi določili doseči prenehanje uporabe okolju škodljivih materialov, zmanjšati porabo energije, kar želijo doseči s posebnimi opomniki na mobilnikih, da naj se npr. po polnjenju izključi polnilec iz vtičnice. Prav tako želijo doseči višjo število vrnjenih mobilnikov s pomočjo akcij za uporabnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki