marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Mobilna denarnica Wave2Pay sedaj tudi z debetno kartico Activa Visa Inspire


26.09.2017
Objavil: Thomas Bergant

Predstavniki družb Intese Sanpaolo Bank in Visa v Sloveniji so na današnjem srečanju z novinarji predstavili novo storitev znotraj mobilne denarnice Wave2Pay – debetno kartico Activa Visa Inspire.

Imetniki kartice Visa, ki imajo odprt račun pri Intesi Sanpaolo Bank, bodo lahko uživali v prednostih enostavnega in priročnega brezstičnega mobilnega plačevanja majhnih in velikih nakupov. Tako bodo slovenski uporabniki v koraku z evropskimi trendi, ki kažejo, da 77 odstotkov Evropejcev mobilne telefone uporablja za spremljanje svojih financ in opravljanje vsakodnevnih plačil, kot je plačevanje računov, parkirnine in ko se zunaj zabavajo s prijatelji.

Intesa Sanpaolo Bank je tokrat, znotraj mobilne denarnice Wave2Pay, predstavila razširitev aplikacije Wave2Pay tudi za imetnike debetne kartice Visa. Aplikacija Wave2Pay deluje na osnovi NFC tehnologije, ki jo je implementiralo podjetje Mercury Processing Services International. Aplikacija omogoča brezstično povezavo pametnega telefona in čitalnika za plačevanje na prodajnem mestu (POS terminal).

Ključna funkcija aplikacije je priročni pomočnik za varno nakupovanje na spletu, mToken, ki je integriran v mobilni denarnici Wave2Pay. Uporabnik z mToken ustvari enkratno osebno številko za varen spletni nakup.

Ivan Ivičić, član uprave v Intesi Sanpaolo Bank je na današnji predstavitvi o inovativni aplikaciji Wave2Pay povedal: »Intesa Sanpaolo Bank ohranja sloves inovativne banke tudi z uvajanjem brezstičnega in mobilnega plačevanja na slovenski trg. Zelo sem vesel, da lahko danes vsem našim komitentom ponudimo možnost, da postanejo aktivni uporabniki storitve, ki v svetu sodi med najsodobnejše bančne rešitve. Odslej bodo namreč lahko v svoje denarnice na pametnih telefonih dodali še virtualno različico svoje bančne kartice Activa Visa Inspire, ki jo vsak komitent dobi ob odprtju osebnega računa pri nas, in jo tako začeli uporabljati pri vsakdanjih nakupih. Inovativna aplikacija Wave2Pay na telefonu, poleg plačevanja, uporabnikom omogoča tudi hiter in enostaven pregled nad preteklimi plačili in stanjem na osebnem računu. Tovrstno plačevanje trenutno sprejema že več kot polovica prodajnih mestih v Sloveniji, do konca leta pa bodo skoraj vsa prodajna mesta že opremljena s POS terminali z NFC tehnologijo, ki sprejemajo plačila z brezstičnimi karticami.«

»S tem, ko se brezgotovinsko in brezstično plačevanje uveljavljata kot norma v načinu plačevanja, Mercury Processing Services International še naprej zagotavlja in ponuja najsodobnejšo tehnologijo na področju plačil. Po lanskem uspešnem sodelovanju z Inteso Sanpaolo Bank v Sloveniji, ko je slednja kot prva banka na slovenskem tržišču izdala večznamčno mobilno denarnico in javnosti ponudila možnost plačevanja s pametnimi telefoni, nas zdaj ponovno veseli dejstvo, da jih bomo podprli pri uvedbi mobilnih plačil s kartico Visa Inspire. Slovenija je tako četrto tržišče, kjer v sodelovanju z Visa omogočamo to inovativno rešitev,« je dodal Zdenek Houser, predstavnik podjetja Mercury Processing Services International.

Izsledki raziskave o digitalnih plačilih, ki jo je izvedla Visa, kažejo, da skoraj dve tretjini Evropejcev (62 odstotkov) prek mobilnih telefonov pregleduje stanje oziroma dostopa do drugih storitev banke. Več kot dve tretjini (82 odstotkov) jih je že uporabilo t.i. »mobilni denar«, rešitev, ki ustreza posameznikovem življenjskem stilu. Milenijci so tisti, ki so popolnoma osvojili digitalno plačevanje, saj je kar 86 odstotkov sodelujočih, v starostni skupini od 18 do 34 let, odgovorilo, da so »uporabniki mobilnega denarja« .
Ključni dejavniki, ki spodbujajo samo uporabo mobilnega plačevanja, so varnost, udobje in povečanje maloprodajnih mest, opremljenih z brezstičnimi terminali. Uspešen prehod izdajateljev plačilnih kartic na brezstične tehnologije je vsekakor dobra osnova za prehod na mobilno plačevanje. V Evropi že več kot 1,2 milijona trgovcev podpira plačila z brezstičnimi karticami in mobilnimi napravami. Evropski imetniki kartic Visa so opravili kar več kot pet milijard brezstičnih plačil nakupov, kar predstavlja eno tretjino vseh transakcij na fizičnih prodajnih mestih z uporabo kartice Visa.

»Prve brezstične kartice Visa so bile v Sloveniji izdane spomladi 2015. Po enem letu smo beležili izjemen rezultat – 1 od 10 transakcij je bila brezstična. Danes, po dveh letih brezstičnih transakcij, lahko zadovoljno povem, da je kar 1 od 4 transakcij brezstična. Te številke so nedvomno pokazatelj, da Slovenci zelo hitro osvojimo novosti in da smo brezstično tehnologijo dobro sprejeli,« je na današnji predstavitvi povedala gospa Alenka Mejač Krassnig, direktorica Visa za Slovenijo. In dodala: »Tehnologije, o katerih smo več let govorili, kot so biometrija, internet stvari, P2P, mobilna plačila, so vstopile v vsakdanje življenje potrošnikov in postale nekaj normalnega. Medtem ko se finančna panoga premika od plastike do digitalnega in se tradicionalnim deležnikom v plačilih pridružujejo novi, je misija družbe Visa potrošnikom zagotoviti varno plačevanje in poslovanje prek povezanih naprav. V družbi Visa smo usmerjeni v prihodnost in zato verjamemo, da bomo skupaj z Intesa Sanpaolo Bank tudi v prihodnje gradili uspešno sodelovanje in uporabnikom skupaj zagotavljali inovacije in priročnost storitev.«

Aplikacija Wave2Pay, ki omogoča mobilno plačevanje, je dostopna za mobilne naprave z operacijskim sistemom Android verzije vsaj KitKat 4.4., ki imajo obenem vgrajeno NFC tehnologijo oziroma omogočajo brezstično komunikacijo (ang. Near Field Communication).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki