marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Mobilna digitalna učilnica Mobilatorij septembra v Slovenskih Konjicah


01.09.2006
Objavil: Thomas Bergant

Mobitelova mobilna sodobno opremljena učilnica Mobilatorij bo v ponedeljek, 4. septembra, obiskala Slovenske Konjice. V Mobilatoriju se bodo lahko vsi željni znanja do 30. septembra 2006 brezplačno pobližje seznanili s sodobnimi komunikacijskimi tehnologijami, izkoristili možnost dostopa do interneta ter spoznali Mobitel UMTS in portal Planet.

Mobitelovi strokovnjaki bodo obiskovalcem na voljo ves september, vsak dan od 11.00 do 19.00 ure, tudi čez vikend.

Mobilatorij se bo na svoji poti po Sloveniji 4. septembra 2006 ustavil v Slovenskih Konjicah, kjer bo do 30. septembra 2006 na voljo vsem, ki se želijo pobližje seznaniti s sodobnimi komunikacijskimi tehnologijami in storitvami. Svetovanje in pomoč v Mobilatoriju sta namenjena tako mladim kot tudi starejšim obiskovalcem, bolj ali manj veščih rabe sodobnih telekomunikacijskih tehnologij. V sodobno opremljeni učilnici je v ta namen urejenih osem računalniških delovnih mest, kjer se lahko obiskovalci ob pomoči Mobitelovih strokovnjakov naučijo osnov računalništva ali svoje znanje nadgradijo, hkrati pa se lahko seznanijo tudi z različnimi možnostmi, ki jih omogočajo sodobne mobilne telekomunikacije. Posebnost tega zanimivega izobraževalnega projekta je tudi prost dostop do svetovnega spleta.

Mobitelovi strokovnjaki bodo obiskovalcem Mobilatorija vsak dan od 11.00 do 19.00 ure predstavljali različna področja komunikacij, od interneta, računalništva do mobilnih telekomunikacij. Obiskovalci Mobilatorija bodo poleg osnov računalništva in prednosti svetovnega spleta spoznali tudi številne možnosti, ki jih omogočajo sodobni mobilniki tretje generacije mobilnih telekomunikacij UMTS, ter pridobili podrobnejše informacije o zmogljivostih svojih mobilnikov in Mobitelovih storitvah. Obiskali bodo tudi Planet, mobilni multimedijski portal, kjer so uporabnikom v vsakem trenutku na voljo aktualne informacije in zabava, ki jih nudijo številne vsebine in storitve v obliki besedila, zvoka, slike in videa.

Mobilatorij se je prvič predstavil leta 2002 v Trbovljah. Od takrat je obiskal že več kot dvajset krajev po Sloveniji. Mobilatorij bo svojo pot nadaljeval z željo, da bi nove tehnologije približal širšemu krogu uporabnikom, s poudarkom na njihovi uporabnosti v vsakdanjem življenju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki