marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Mobilni virus se širi prek MMS sporočil


28.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Pred nekaj dnevi so se pojavila prva sporočila po raznih forumih, kjer obiskovalci navajajo, da so preko večpredstavnostnega sporočila prejeli virus, ki se je nato začel samodejno širiti preko MMS sporočil in bluetooth povezav.

Ta virus se imenuje SYMBOS_CARDTRP.A. Prizadeti so mobilniki, ki jih poganja operacijski sistem Symbian.

Ko se mobilnik uspešno okuži, v pomnilnik telefona posname še nekaj drugih črvov (BKDR_BERBEW.A, SYMBOS_CABIR.A, WORM_WUKILL.B). Prav tako lahko prepiše nameščene program s svojo kodo.

Za zaščito pred tovrstnimi škodljivci, si lahko s TrendMicrove spletne strani snamete 30-dnevno preskusno različico programa Trend Micro™ Mobile Security v2.0, ki vsebuje tudi antispam filter za SMS sporočila. Ta program je na voljo za naslednje mobilne naprave:

  • Microsoft™ Windows Mobile™ 2003/2003SE for Pocket PCs Phone Edition
  • Microsoft™ Windows Mobile™ 2003/2003SE for Smartphones
  • Symbian OS 7.0s with Series 60 Platform User Interface
  • Symbian OS 7.0 with UIQ 2.0/2.1 User Interface

Črv naj bi se znal razširiti tudi na osebni računalnik z operacijskim sistemom Windows in le-tega lahko okuži s črvom Malware Bkde_Berbew.Q, ki lahko zbira vaša gesla in povzroča težave pri delovanju operacijskega sistema.

Ogroženi so predvsem naslednji modeli mobilnih telefonov:
Nokia 3600, Nokia 3620, Nokia 3650, Nokia 3660, Nokia 6600, Nokia 6620, Nokia 7610, Nokia 7650, Nokia N-Gage, Panasonic X700, Sendo X, Siemens SX1,...

Več informacij o virusu najdete na eni od naslednjih povezav:
www.trendmicro.com
www.symantec.com
www.f-secure.com

Bodite pozorni, od koga prejmete MMS. Lahko da je črv.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki