marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Mobilni virus se širi prek MMS sporočil


28.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Pred nekaj dnevi so se pojavila prva sporočila po raznih forumih, kjer obiskovalci navajajo, da so preko večpredstavnostnega sporočila prejeli virus, ki se je nato začel samodejno širiti preko MMS sporočil in bluetooth povezav.

Ta virus se imenuje SYMBOS_CARDTRP.A. Prizadeti so mobilniki, ki jih poganja operacijski sistem Symbian.

Ko se mobilnik uspešno okuži, v pomnilnik telefona posname še nekaj drugih črvov (BKDR_BERBEW.A, SYMBOS_CABIR.A, WORM_WUKILL.B). Prav tako lahko prepiše nameščene program s svojo kodo.

Za zaščito pred tovrstnimi škodljivci, si lahko s TrendMicrove spletne strani snamete 30-dnevno preskusno različico programa Trend Micro™ Mobile Security v2.0, ki vsebuje tudi antispam filter za SMS sporočila. Ta program je na voljo za naslednje mobilne naprave:

  • Microsoft™ Windows Mobile™ 2003/2003SE for Pocket PCs Phone Edition
  • Microsoft™ Windows Mobile™ 2003/2003SE for Smartphones
  • Symbian OS 7.0s with Series 60 Platform User Interface
  • Symbian OS 7.0 with UIQ 2.0/2.1 User Interface

Črv naj bi se znal razširiti tudi na osebni računalnik z operacijskim sistemom Windows in le-tega lahko okuži s črvom Malware Bkde_Berbew.Q, ki lahko zbira vaša gesla in povzroča težave pri delovanju operacijskega sistema.

Ogroženi so predvsem naslednji modeli mobilnih telefonov:
Nokia 3600, Nokia 3620, Nokia 3650, Nokia 3660, Nokia 6600, Nokia 6620, Nokia 7610, Nokia 7650, Nokia N-Gage, Panasonic X700, Sendo X, Siemens SX1,...

Več informacij o virusu najdete na eni od naslednjih povezav:
www.trendmicro.com
www.symantec.com
www.f-secure.com

Bodite pozorni, od koga prejmete MMS. Lahko da je črv.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki