marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Starejši mladostniki prej sprejmejo nove tehnologije


08.05.2007
Objavil: Marko Likar

Raziskava podjetja JupiterResearch je pokazala, da se mladostniki nad 17 let najbolj zanimajo za najnovejše tehnologije in jih tudi prej sprejmejo. Raziskava je tudi pokazala, da se zanimanje mladostnikov veča z izpopolnjevanjem že obstoječih tehnologij.

Zia Daniell Wigder, glavni raziskovalec pri JupieerResearchu je dejal: ''Sprejemanje tehnologij kot so mobilniki in MP3 predvajalniki je od začetka v večini sprejeta od starejših mladostnikov, s časom pa se razlike izničijo. Za primerjavo naj povem, da je leta 2004 osem odstotkov starejših mladostnikov sprejelo iPod, v primerjavi z dvema odstotkoma mlajših mladostnikov. V roku dveh let je število uporabnikov v obeh kategorijah zraslo za kar 30 odstotkov.''

Trend pri uporabi interneta pa kaže, da ni razlik. Med leti 2002 in 2006 se je uporaba povečala pri vseh mladostnikih, v zadnjih letih pa še za dodatnih 20 odstotkov za vse starostne skupine.

David Schatsky, predsednik JupiterResearcha je ob tem povedal: ''Mladostniki imajo pomembno vlogo pri sprejemanju novih tehnologij in s tem pri njihovem uspehu. Starejši mladostniki dokazano prej sprejmejo nove tehnologije, vendar trg ne sme pozabit na vse mladostnike, saj bo razumevanje njihovega vedenja omogočilo ustvarit primerno strategijo za uspešno trženje novih tehnologij.''

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki