marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

Ministrstvo za javno upravo pojasnilo odločitev Državne revizijske komisije


14.01.2006
Objavil: Mojca Giacomelli

Ministrstvo za javno upravo (MJU) je v sredo, 11. januarja, prejelo odločitev Državne revizijske komisije v zadevi ponudnika Western Wireless International d.o.o. V sporočilu za javnost so odgovorili "na nekatere neresnične in zavajajoče trditve, ki se pojavljajo v medijih predvsem s strani vlagatelja zahtevka."

Sporočilo za javnost MJU:

"Ministrstvo za javno upravo je šele danes, 11.01.2006, prejelo odločitev Državne revizijske komisije v zadevi ponudnika Western Wireless International d.o.o.. Kot naročnik, ki prvič izvaja skupno javno naročilo po pooblastilu organov državne in javne uprave, moramo odgovoriti na nekatere neresnične in zavajajoče trditve, ki se pojavljajo v medijih predvsem s strani vlagatelja zahtevka.


Državna revizijska komisija ni v svoji odločitvi nikjer navedla ugotovitve, da bi Ministrstvo za javno upravo favoriziralo največjega slovenskega ponudnika, kot to trdi vlagatelj zahtevka. Tega tudi ni mogla ugotoviti, saj je vlagatelj v svojem zahtevku za revizijo že sam, na podlagi meril naročnika, izračunal drugače, kot zatrjuje v izjavah za javnost. Neresnična in zavajajoča je tudi izjava vlagatelja, ki zatrjuje, da mu je Državna revizijska komisija v celoti ugodila. Državna revizijska komisija je v večjem delu zahtevka pritrdila Ministrstvu za javno upravo in na različnih mestih ugotovila, da so očitki vlagatelja neutemeljeni, da so merila, razen izračuna popusta na veljavni cenik, natančno opisana in ovrednotena, in nikakor niso diskriminatorna. Državna revizijska komisija je ugotovila, da so nekateri deli razpisne dokumentacije nejasni, kar bo Ministrstvo za javno upravo v novi dokumentaciji popravilo. Merila za izbiro se tako bistveno ne bodo spremenila, saj tudi ne favorizirajo kateregakoli izmed ponudnikov na slovenskem trgu.


Državna revizijska komisija pa je naložila naročniku ponovitev postopka, ker ta ni objavil meril v skladu z zakonom in ne zaradi favoriziranja določenega ponudnika. Na Ministrstvu za javno upravo smo večkrat pojasnili in opozorili, da so merila objavljena v skladu s Pravilnikom o enotnih obrazcih, kjer obrazec za objavo omogoča navedbo, da bodo merila objavljena v razpisni dokumentaciji. Če bi naročnik namreč poskušal objaviti vsa merila, to praktično ne bi bilo mogoče, saj je pri objavi v Evropskem uradnem listu pogoj najdaljša objava v dolžini 650 besed, daljše objave pa so bile ministrstvu že zavrnjene. Ker je naročnik ravnal v skladu s Pravilnikom o enotnih obrazcih in vsebino uradnih obrazcev ter se je s tem izognil zavrnitvi objave v Evropskem uradnem listu, bi Državna revizijska komisija po mnenju naročnika morala ugotoviti, ali je zaradi neskladnosti slovenske zakonodaje ponudnikom in vlagatelju lahko nastala škoda. Po našem trdnem prepričanju se to ni zgodilo, saj so bila vsa merila istočasno znana vsem potencialnim ponudnikom in vsa razpisna dokumentacija ves čas dosegljiva na spletni strani Ministrstva za javno upravo.


Ministrstvo za javno upravo bo po natančni preučitvi celotne odločitve ustrezno popravilo razpisno dokumentacijo in jo ponovno objavilo, predvidoma v mesecu dni. Ministrstvo bo s tem prvič opravilo skupni javni razpis za ponudnika mobilnih storitev v državni upravi in na ta način v naslednjih treh letih privarčevalo vsaj 200 do 300 milijonov davkoplačevalskega denarja."

Izjava Vege

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki