marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe Huawei spogleduje s trgom osebnih računalnikov in monitorjev?
23.09.2020

Po spletu so zaokrožile govorice, da se Huawei spogleduje z vstopom na trg prenosnih računalnikov in monitorjev. Ali gre pri tem za težave na mobilnem delu ali le kot odgovor na Xiaomijev pritisk na ta trg, pa trenutno ni znano.

slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

članki

Microsoftova NT konferenca odprla vrata


23.05.2011
Objavil: Dare Gliha

Danes se je v Portorožu začela Microsoftova NT konferenca 2011, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev. Slovenske razvijalce, IT-strokovnjake in poslovne odločevalce bo že 16. leto seznanila z najnovejšimi informacijskimi tehnologijami, izdelki in storitvami.

Prvi dan konference zaznamuje Poslovni dan, namenjen vodilnim iz slovenskih podjetij, hkrati pa potekajo tudi poglobljeni seminarji za IT-strokovnjake in razvijalce. Osrednja tema letošnje prireditve, ki poteka pod sloganom »Poletimo v prihodnost«, je računalništvo v oblaku, poseben poudarek pa bo na izkušnjah z uvedbo in uporabo tovrstnih rešitev v slovenskih organizacijah.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta je povedala:

»S posebnim poslovnim sklopom na NT konferenci želimo podjetjem pomagati do uspeha. Prepričani smo, da je zato treba vodilnim kadrom predstaviti ključne tehnološke spremembe in prednosti, ki jih prinašajo, informatike pa seznaniti s poslovnim modelom, procesi, strategijo in kulturo podjetja. Tehnologije namreč niso le sredstvo, danes so dobesedno vtkane v vse niti poslovanja, zato imajo odločitve o naložbah v informacijske tehnologije danes strateški pomen.«

Poslovni dan na Microsoftovi NT konferenci 2011

Letošnja NT konferenca namenja velik poudarek poslovnim vsebinam, ki bodo tehnologijo približale poslovnežem, poslovne vsebine pa inženirjem. V ponedeljek, prvi dan konference, zato poteka poseben sklop predavanj, poimenovan Poslovni dan. Namenjen je predvsem vodilnim v malih in srednjih podjetjih ter je obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti podjetja.

Nenad Savič iz podjetja Unikatum je udeležencem Poslovnega dne tako že predstavil model odličnosti v poslovanju EFQM, mednarodno primerljivo merilo za poenoteno vrednotenje doseženih poslovnih rezultatov in prepoznavanje neizkoriščenih potencialov podjetja. Z njegovo uporabo lahko organizacija iz devetih različnih zornih kotov pregleda preteklo delovanje in dosežene rezultate, pa tudi primernost delovanja glede na zastavljene poslovne cilje. Samostojni strateški svetovalec Boštjan Ložar je prikazal, kaj je poslovni model in kateri poslovni modeli so glede na trenutne gospodarske razmere najprimernejši za slovenska podjetja. Matjaž Čadež iz podjetja Halcom je nadaljeval z orisom Halcomovega pristopa k zagotavljanju dolgoročne uspešnosti in s predstavitvijo reorganizacije podjetja, izvedene leta 2010.

V nadaljevanju Poslovnega dne bo svoje poslovanje predstavila tudi slovenska podružnica Microsofta. Rok Palčič, vodja poslovanja, bo s svojimi sodelavci prikazal posamezna orodja, ki jih slovenski Microsoft uporablja za dobro vodenje poslovanja, kot so rešitve za podporo poslovanju, za načrtovanje finančnih, prodajnih in marketinških proračunov, upravljanje prodaje in prodajnih procesov ter druge.

Sledilo bo predavanje Aarona Marka iz družbe Gustav Käser Training International, ki bo udežence seznanil, kako druge učinkovito prepričati o spremembah. Poslovni dan se bo zaključil s predavanjem »Prestavite na poslovanje 2.0«, na katerem bo Tomaž Valjavec iz Microsofta Slovenja s partnerji CRMT, eVision in MARG predstavil nove rešitve, ki jih danes lahko podjetja uporabijo pri podpori svojemu poslovanju. Predstavljeni bodo glavni trendi v IT-panogi in spremembe, ki jih prinašajo za poslovanje.

Poglobljene tehnične vsebine in večerna otvoritev

V Portorožu pa danes niso zgolj poslovni odločevalci, saj hkrati potekajo tudi poglobljeni seminarji za IT-strokovnjake in razvijalce, ki se bodo lahko temeljito seznanili s podrobnostmi najnovejših tehnologij, izdelkov in storitev, ki bodo oblikovale informacijsko prihodnost. V večernih urah bo v portoroškem Avditoriju potekala tudi slavnostna otvoritev NT konference.

Predstavitve slovenskih podjetij

Na NT konferenci 2011 sodelujejo številni partnerji in sponzorji. Partner konference je Skupina Telekom Slovenije, sponzorja distributerja sta Repro MS in Diss, zlata sponzorja pa Canon in Lenovo. Med zlatimi, srebrnimi in bronastimi sponzorji ter razstavljavci pa se bo na NT konferenci predstavilo 57 podjetij iz Slovenije, kar je 14 odstotkov več kot lani.

Slike iz letošnje NT konference si lahko ogledate v našem albumu.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki