marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Ali bo naveza Microsoft/LG konkurirala Applu?


27.02.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Pred kratkim smo videli predogled prihajajočega operacijskega sistema Windows Mobile 6, ki pride na trg kasneje to leto. Prav tako pa je LG najavil, da dela na vsaj dveh novih pametnih mobilnikih, ki bodo imeli podobne funkcije kot iPhone. Na trga naj bi prišli v drugi polovici leta.

Ni dvoma, da bodo delovali na Windows Mobile 6. Ko prvo pogledate ta dejstva, bi lahko pomislili, da se bo Apple za kupce moral še zelo potruditi. Ampak vseeno je tu nekaj stvari, vrednih razmisleka.

Vzemimo v račun, da je Apple delal na teh funkcijah kar nekaj časa, torej vemo, da bodo zadovoljive. Dvomim pa, da so pri LG-ju delali na telefonu, ki je tako podoben iPhoneu, še preden so zanj slišali. Mogoče je, a vendar dvomim v to. Torej je Apple tu v prednosti.

Sedaj pa poglejmo programsko opremo. Zopet, ne vemo, kako dolgo je Apple delal na programski opremi za iPhone, toda po vmesniku na iPodu sodeč ne dvomim, da bo programska oprema zelo kvalitetna. Ampak, ker bo to njihova prva programska oprema za telefon, puščam Microsoftu prednost, saj delujejo že nekaj časa na tem področju. Toda vseeno, ker so Microsoft imajo slab sloves, saj ponavadi izdajo operacijski sistem, preden je popravljen vseh napak (tudi na računalnikih). Radi izdajo programsko opremo, tako da ustreza kakšnemu dogodku (kot začetek prodaje iPhonea). Na drugi strani pa obljubljajo, da bo operacijski sistem izdan ob času, potem pa le-tega od nikoder ni (Windows Vista). Torej, če vzamemo vse to v račun, bodo ali točno izdali nepopoln operacijski sistem in tako konkurirali iPhoneu ali pa bodo operacijski sistem izdali prepozno.

Torej, če pogledamo na stvari še z Appleove perspektive, jih ni treba preveč skrbeti. Pravzaprav, videti ta vsa velika imena tekmovati proti njim, se jim verjetno zdi razburljivo. Vsi vedo, da je iPhone pričel revolucijo, zato hitijo in želijo nadoknaditi zaostanek.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki