marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Microsoft in vodilni proizvajalci z novo generacijo telefonov in naprav za podjetja


15.05.2007
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft in devet vodilnih proizvajalcev telekomunikacijske opreme – ASUSTek Computer, GN, LG-Nortel, NEC, Plantronics, Polycom, SAMSUNG, Tatung in ViTELiX – je napovedalo predstavitev nove generacije naprav, ki povezujejo telefon, e-pošto, trenutno sporočanje, informacije o prisotnosti ter konference, telefonijo VoIP in mobilne komunikacije.

Microsoft je skupaj z vodilnimi proizvajalci telekomunikacijske opreme najavil nov val telefonov in naprav, ki so namenjene uporabi v okviru preizkusnega programa za strežnik Microsoft Office Communications Server 2007 in orodja Microsoft Office Communicator 2007. Microsoft je proizvajalcem zagotovil razvojne specifikacije, ki so porok, da bodo novi telefoni in naprave enostavno delovale z rešitvama Office Communications Server in Office Communicator.

»Telefon je danes v pisarni na osamljenem otoku, ločen od drugih komunikacijskih orodij, ki jih informacijski delavci uporabljajo pri delu,« je dejal Jeff Raikes, predsednik Microsoftove enote za poslovne rešitve. »S povezovanjem poslovnega telefona z e-pošto, s trenutnim sporočanjem, prisotnostjo, konferencami in programsko opremo, ki jo ljudje najpogosteje uporabljajo, postavljamo glasovne komunikacije nazaj v poslovna okolja.«

Microsoft z uporabo odprtega pristopa in objavljenih programskih vmesnikov omogoča podjetjem inovacije pri novih telefonih za delovna okolja ter napravah za večjo storilnost in učinkovitost poslovnih komunikacij. Izdelki se bližajo zaključku Microsoftovega cikla certificiranja, ki bo zagotovil, da novosti uporabnikom ponudijo:

- Preprosto delovanje. Certificirani telefoni in naprave preprosto delujejo z Microsoftovo programsko opremo za enotne komunikacije.
- Večjo izbiro in inovacije. Z dejavno skupnostjo, ki razvija telefone in naprave, je uporabnikom na voljo več izbire na področjih oblikovanja, stroškov in funkcij. Med 15 najavljenimi telefoni in napravami so telefoni IP, telefoni s priključkom USB, žične in brezžične rešitve, konferenčni telefoni, zasloni LCD in prenosni računalniki.
- Nižje stroške. Ker bo telefone, potrjene s strani Microsofta, ponudilo več podjetij, bo uporabnikom na voljo več možnosti, vključno z napravami, prilagojenimi potrebam različnih delavcev, ter boljše razmerje med ceno in stroški. Po podatkih Gartnerja predstavljajo stroški za telefon običajno od 40 do 45 odstotkov vseh stroškov za namestitev telefonije.

Podjetja, ki želijo sodelovati v preizkusnem programu za Office Communications Server 2007 in Office Communicator, se lahko prijavijo na naslovu http://www.microsoft.com/uc. Več informacij je na voljo tudi na naslovu http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/mar07/03-06VoiceCon07PR.mspx.

Partnerstva tudi v Sloveniji

Microsoft je na področju enotnih komunikacij dejaven tudi v Sloveniji. Na Microsoftovi NT konferenci 2007 je predstavil sodelovanje s podjetjem Iskratel. Podjetji pripravljata integracijo platforme Microsoft Office Communications Server 2007 s svojo komunikacijsko platformo naslednje generacije SI3000. Razvoj rešitve že poteka, Iskratel pa bo razvito rešitev najprej preizkusno namestil v svoje poslovno okolje. Integracija bo uporabnikom sistema SI3000 in Microsoft Office Communications Server 2007 omogočila, da na svojem delovnem mestu ali na poti uporabljajo storitve poenotenih komunikacij.

Nove storitve vključujejo klice z odjemalca Microsoft Office Communicator 2007 na tradicionalne telefonske aparate znotraj podjetja ali pa v javna telefonska ali mobilna omrežja in obratno. Poleg tega so na voljo tudi možnosti za vzpostavitev, prevzem ali preusmeritev klica z namiznega telefona, sklic in izvedbo konferenčnih klicev ter še nekatere druge napredne funkcionalnosti poenotenih komunikacij.

»Sodelovanje z Microsoftom pri razvoju tehnologij enotne komunikacije nam odpira priložnost, da sooblikujemo globalni razvoj telekomunikacijskih rešitev,« je povedal Franc Dolenc, direktor razvojnega področja v Iskratelu. »Z integracijo programske opreme in telekomunikacijske tehnologije svojim strankam omogočamo, da za svoje komunikacijske potrebe uporabljajo orodja, ki so najbolj udobna in stroškovno učinkovita.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki