marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Microsoft in Skupina Telekom Slovenije podpisala dogovor o strateškem sodelovanju


31.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Microsoft in Skupina Telekom Slovenije sta podpisali dogovor o strateškem sodelovanju, ki določa sodelovanje pri načrtovanju, izgradnji in razvoju informacijske infrastrukture v Skupini Telekom Slovenije.

Podjetji bosta sodelovali tudi pri razvoju naprednih konvergenčnih storitev in enotnih komunikacij, s katerimi bo Skupina Telekom Slovenije dosegla pomembno konkurenčno prednost na trgu. Z dogovorom Microsoft nadaljuje uspešno vzpostavljanje partnerstev s ponudniki komunikacijskih rešitev in telekomunikacijskimi operaterji v Sloveniji ter drugje po svetu.

Slovenska podružnica Microsofta in Skupina Telekom Slovenije sta predstavili dogovor o strateškem sodelovanju, v okviru katerega bosta podjetji sodelovali na različnih projektih razvoja naprednih storitev in tehnologij. Sodelovanje bo potekalo na področjih enotnih komunikacij, gostovanja in informacijskih storitev ter digitalnega doma. Tesno sodelovanje bo potekalo tudi pri izgradnji sodobnega in prilagodljivega informacijskega okolja, ki predstavlja temelj uspešnega poslovanja Skupine Telekom Slovenije in pomembno konkurenčno prednost skupine.

Najpomembnejši cilj podpisa dogovora je vzpostavitev poglobljenega sodelovanja na področjih svetovanja, podpore, tehnologije in trženja, na podlagi katerega bo Skupina Telekom Slovenije uspešno dosegala svoj strateški cilj postati vodilni ponudnik naprednih storitev za domače in poslovne uporabnike. Sodelovanje bo osredotočeno tudi na vzpostavitev standardnega informacijskega okolja, pri katerem bo imela Skupina Telekom Slovenije dostop do najnovejših Microsoftovih tehnologij, potrebnih za učinkovito podporo poslovanju. Microsoft bo Skupini Telekom Slovenije s svetovalnimi storitvami pomagal tudi pri strateškem načrtovanju naložb v informacijske tehnologije, kar bo dolgoročno omogočalo ustvarjanje dodane vrednosti in zniževanje skupnih stroškov lastništva.

Poleg tega bosta podjetji sodelovali tudi pri prenosu znanja in izkušenj na področju razvoja konvergenčnih storitev. Pri tem bo Skupina Telekom Slovenije za razvoj uporabljala Microsoftove rešitve za enotne komunikacije, na podlagi katerih bo razvijala napredne poslovne rešitve in konvergenčne storitve za poslovne in zasebne uporabnike.

»Dogovor s Skupino Telekom Slovenije predstavlja pomemben korak naprej pri razvoju sodobnih komunikacijskih tehnologij v Sloveniji,« je povedal Vahe Torossian, podpredsednik Microsofta za regijo Srednje in Vzhodne Evrope. »S svojimi tehnologijami razvijamo zmogljivo in bogato platformo, na kateri lahko naši partnerji in stranke zgradijo napredne rešitve in storitve ter z njimi izboljšajo svoj položaj na trgu in dosežejo pomembno konkurenčno prednost.«

Predsednik uprave Skupine Telekom Slovenije mag. Bojan Dremelj je ob tej priložnosti poudaril: »V Skupini Telekom Slovenije smo prepričani, da lahko Microsoft v tesnem sodelovanju in partnerstvu z nami s svojimi tehnološkimi rešitvami in storitvami veliko prispeva k uresničevanju strateških ciljev naše skupine. Naše sodelovanje bo usmerjeno v razvoj in zagotavljanje naprednih konvergenčnih storitev, s čimer bomo lahko ponudili najsodobnejše rešitve, ki jih potrebujejo današnji in jutrišnji poslovni ter zasebni uporabniki.«

Microsoft s tem korakom nadaljuje svojo strategijo vzpostavljanja partnerskih povezav z vodilnimi ponudniki komunikacijske opreme in telekomunikacijskimi operaterji. Microsoft je svojo zavezanost sodelovanju s telekomunikacijskimi operaterji že predstavil v okviru skupnih projektov s podjetji, kot so Deutsche Telekom, British Telecom, KPN, Telecom Italia, Belgacom in Swisscom, kjer je razvoj storitev postala ena izmed strateških usmeritev teh podjetij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki