marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Microsoft in Skupina Telekom Slovenije podpisala dogovor o strateškem sodelovanju


31.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Microsoft in Skupina Telekom Slovenije sta podpisali dogovor o strateškem sodelovanju, ki določa sodelovanje pri načrtovanju, izgradnji in razvoju informacijske infrastrukture v Skupini Telekom Slovenije.

Podjetji bosta sodelovali tudi pri razvoju naprednih konvergenčnih storitev in enotnih komunikacij, s katerimi bo Skupina Telekom Slovenije dosegla pomembno konkurenčno prednost na trgu. Z dogovorom Microsoft nadaljuje uspešno vzpostavljanje partnerstev s ponudniki komunikacijskih rešitev in telekomunikacijskimi operaterji v Sloveniji ter drugje po svetu.

Slovenska podružnica Microsofta in Skupina Telekom Slovenije sta predstavili dogovor o strateškem sodelovanju, v okviru katerega bosta podjetji sodelovali na različnih projektih razvoja naprednih storitev in tehnologij. Sodelovanje bo potekalo na področjih enotnih komunikacij, gostovanja in informacijskih storitev ter digitalnega doma. Tesno sodelovanje bo potekalo tudi pri izgradnji sodobnega in prilagodljivega informacijskega okolja, ki predstavlja temelj uspešnega poslovanja Skupine Telekom Slovenije in pomembno konkurenčno prednost skupine.

Najpomembnejši cilj podpisa dogovora je vzpostavitev poglobljenega sodelovanja na področjih svetovanja, podpore, tehnologije in trženja, na podlagi katerega bo Skupina Telekom Slovenije uspešno dosegala svoj strateški cilj postati vodilni ponudnik naprednih storitev za domače in poslovne uporabnike. Sodelovanje bo osredotočeno tudi na vzpostavitev standardnega informacijskega okolja, pri katerem bo imela Skupina Telekom Slovenije dostop do najnovejših Microsoftovih tehnologij, potrebnih za učinkovito podporo poslovanju. Microsoft bo Skupini Telekom Slovenije s svetovalnimi storitvami pomagal tudi pri strateškem načrtovanju naložb v informacijske tehnologije, kar bo dolgoročno omogočalo ustvarjanje dodane vrednosti in zniževanje skupnih stroškov lastništva.

Poleg tega bosta podjetji sodelovali tudi pri prenosu znanja in izkušenj na področju razvoja konvergenčnih storitev. Pri tem bo Skupina Telekom Slovenije za razvoj uporabljala Microsoftove rešitve za enotne komunikacije, na podlagi katerih bo razvijala napredne poslovne rešitve in konvergenčne storitve za poslovne in zasebne uporabnike.

»Dogovor s Skupino Telekom Slovenije predstavlja pomemben korak naprej pri razvoju sodobnih komunikacijskih tehnologij v Sloveniji,« je povedal Vahe Torossian, podpredsednik Microsofta za regijo Srednje in Vzhodne Evrope. »S svojimi tehnologijami razvijamo zmogljivo in bogato platformo, na kateri lahko naši partnerji in stranke zgradijo napredne rešitve in storitve ter z njimi izboljšajo svoj položaj na trgu in dosežejo pomembno konkurenčno prednost.«

Predsednik uprave Skupine Telekom Slovenije mag. Bojan Dremelj je ob tej priložnosti poudaril: »V Skupini Telekom Slovenije smo prepričani, da lahko Microsoft v tesnem sodelovanju in partnerstvu z nami s svojimi tehnološkimi rešitvami in storitvami veliko prispeva k uresničevanju strateških ciljev naše skupine. Naše sodelovanje bo usmerjeno v razvoj in zagotavljanje naprednih konvergenčnih storitev, s čimer bomo lahko ponudili najsodobnejše rešitve, ki jih potrebujejo današnji in jutrišnji poslovni ter zasebni uporabniki.«

Microsoft s tem korakom nadaljuje svojo strategijo vzpostavljanja partnerskih povezav z vodilnimi ponudniki komunikacijske opreme in telekomunikacijskimi operaterji. Microsoft je svojo zavezanost sodelovanju s telekomunikacijskimi operaterji že predstavil v okviru skupnih projektov s podjetji, kot so Deutsche Telekom, British Telecom, KPN, Telecom Italia, Belgacom in Swisscom, kjer je razvoj storitev postala ena izmed strateških usmeritev teh podjetij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki