marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Microsoft še uradno pozdravlja oddelek za naprave in storitve Nokia


25.04.2014
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft je zaključil prevzem oddelka za naprave in storitve Nokia. Prevzem je bil odobren s strani delničarjev podjetja Nokia in državnih regulatornih agencij po vsem svetu. Zaključek prevzema predstavlja prvi korak k približevanju teh dveh organizacij v eno ekipo.

»Danes pozdravljamo oddelek za naprave in storitve Nokia v našo družino. Mobilne zmogljivosti in sredstva, ki jih prinaša, bodo nadgradile našo preobrazbo,« je dejal Microsoftov generalni direktor Satya Nadella. »Skupaj z našimi partnerji ostajamo osredotočeni na zagotavljanje inovacij, ki bodo v našem svetu mobilne tehnologije in oblačnih storitev še hitrejše.«

Nekdanji generalni direktor podjetja Nokia Stephen Elop bo prevzel mesto izvršnega podpredsednika Microsoft Devices Group in bo odgovoren za razširjeno področje naprav, ki vključuje pametne telefone in tablice Lumia, mobilne telefone Nokia, strojno opremo Xbox, Surface in izdelke z zasloni na dotik večjih dimenzij ter dodatke (PPI). Microsoft pozdravlja zaposlene iz podjetij, ki skrbijo za načrtovanje, razvoj, proizvodnjo, trženje in prodajo široke palete inovativnih pametnih naprav, mobilnih telefonov ter storitev iz več kot 1430 mest iz 50 držav po vsem svetu. Microsoft bo spoštoval vse obstoječe garancije strank podjetja Nokia za obstoječe naprave.

Windows Phone je najhitreje rastoči ekosistem na trgu pametnih telefonov, njegov portfelj nagrajenih naprav pa se vztrajno širi. Po podatkih podjetja IDC je v zadnjem četrtletju leta 2013 Windows Phone okrepil svoj ​​položaj med najboljšimi tremi operacijskimi sistemi in je najhitreje rastoča platforma med vodilnimi operacijskimi sistemi z 91 odstotno rastjo[1] v primerjavi z letom pred tem. Poleg tega Microsoft z Nokio cilja na trg cenovno dostopnih mobilnih naprav, ki na letni ravni predstavlja priložnosti v vrednosti 50 milijard dolarjev[2]. Tako želi omogočiti prvo mobilno izkušnjo novi milijardi ljudi in s tem uvajati Microsoftove storitve pri novih strankah po vsem svetu.

Microsoft bo še naprej prinašal dodano vrednost in priložnosti, prav tako pa bo tesno sodeloval s številnimi partnerji proizvajalci strojne opreme, razvijalci, upravljavci, distributerji in trgovci na drobno, ki zagotavljajo platforme, orodja, aplikacije ter storitve, ki omogočajo razvoj izrednih naprav. Z boljšim razumevanjem strojne in programske opreme, ki delujeta kot eno, se bo družba okrepila in še povečala željo po uporabi naprav Windows.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki