marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Microsoft premešal ključne ekipe za Android


11.04.2022
Objavil: Dare Gliha

Microsoftov glavni produktni direktor Panos Panay je v internem sporočilu napovedal, da bo podjetje prestrukturiralo svoje ključne ekipe za Android. Te ekipe vključujejo Microsoftov operacijski sistem Surface Duo OS, Swift Key, Phone Link, Microsoft Launcher in nekaj drugih ekip za Android. Nova notranja organizacija se bo imenovala "Android Microsoft Platform and Experiences" (ali AMPX).

Tiskovni predstavnik podjetja je za Windows Central povedal: "Kot vsa podjetja tudi mi redno ocenjujemo svoje poslovanje. Pred kratkim smo izvedli organizacijsko spremembo, da bi pospešili naš vpliv ter bolje služili našim strankam in partnerjem."

Microsoft naj bi imel v naslednjih nekaj letih "velike zamisli" za operacijska sistema Android in Windows. Družba upa, da bo Android in Windows še globlje integrirala. Končni cilj naj bi bil postaviti Android kot razširitev sistema Windows, nekaj podobnega kot integracija, ki jo ima Apple z iPhonom v sistemu MacOS.

Novo skupino AMPX bo vodil Ali Akgun, ki je bil prej zadolžen za področje Surface. Iz podjetja so še sporočili, da zaradi reorganizacije ni prišlo do odpuščanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki