marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

Microsoft predstavil nove naprave Surface


23.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Iz Microsofta prihaja novica, da so predstavili več novih naprav Surface, poleg njih pa še nove dodatke za osebne računalnike. Med novimi napravami tako najdemo Surface Laptop Studio, Surfaec Pro 8, Surface Pro 7+, Surface Go 3 in nova različica že prisotnega Surface Pro X.

Surface Laptop Studio prinaša evolucijo prenosnika Surface Book z napravo, ki omogoča tri različne postavitve. Z enostavnim prehajanjem med postavitvijo delovne postaje in postavitvama za zabavo in ustvarjanje preoblikuje vsestransko uporabnost in vam omogoča, da delate tako, kot si želite. Naprava Surface Laptop Studio ima pod tipkovnico vgrajen prostor za shranjevanje in napajanje pisala Surface Slim Pen 2.

Surface Pro 8 prinaša v celoti posodobljeno zasnovo za najzmogljivejši model Pro. Vidite več na visokoločljivem 13-palčnem zaslonu s prenovljeno obliko za prefinjen profil in ohranite izredno prenosnost. Naprava Surface Pro 8 vključuje 11. generacijo procesorjev Intel® Core™, nov nabor priključkov (vključno z dvema priključkoma Thunderbolt) ter nove izboljšave kamere in zvočnikov. Njena nova tipkovnica Type Cover se bo odlično ujela s pisalom Surface Slim Pen 2 z vgrajenim prostorom za shranjevanje in brezžično napajanje.

Naprava Surface Pro 7+, ki je bila na voljo poslovnim kupcem, bo sedaj na voljo tudi v prodajnih kanalih za domače uporabnike. Surface Pro 7+ je popolna naprava za stranke, ki želijo klasično obliko naprav Pro, opremljenih z najnovejšimi procesorji, izboljšanim trajanjem baterije, odstranljivim pogonom SSD za shranjevanje podatkov in povezljivostjo LTE.

Surface Go 3 je najbolj prenosna naprava Surface 2-v-1 z zaslonom na dotik, ki uporablja enotno oblikovanje naprav Surface Go z izboljšano zmogljivostjo. Kot naslednji korak v evoluciji linije izdelkov Surface Go je opremljena s hitrejšimi procesorji Intel® Core™, baterijo, ki traja cel dan, in vgrajeno Microsoftovo varnostjo. Z možnostjo preklapljanja med tablično postavitvijo in postavitvijo prenosnika je ta naprava, ki je optimizirana za digitalna pisala in dotik, popolna za vsakodnevna opravila, domače naloge in zabavo.

Naprava Surface Pro X, ki je že na voljo na trgu, bo sedaj na voljo novim kupcem z modelom, ki podpira samo povezovanje Wi-Fi. Kot najtanjša in izredno mobilna naprava Surface Pro je popolna za stranke, ki v eni napravi iščejo prilagodljivost in mobilnost. Prav tako ima izboljšano podporo izvornim aplikacijam in emulacijo X64, kar oživi ekosistem Windows.

Microsoft je prav tako predstavil več novih dodatkov, med njimi so:

Pisalo Surface Slim Pen 2 z izboljšano haptiko in povratnimi informacijami o interakciji, s čimer vam daje občutek pisanja na papir. Pisalo je mogoče shraniti v združljivih napravah Surface, kar olajša pisanje s pisalom vsepovsod.

Orodje Surface Adaptive Kit pomaga uporabnikom prilagoditi svojo napravo Surface. Čeprav lahko to orodje uporabljajo vsi, ki želijo prilagoditi svojo napravo Surface, je bilo zasnovano predvsem za slabovidne in slepe uporabnike in/ali uporabnike z omejeno fizično močjo.

Miška Ocean Plastic Mouse je izdelana iz 20 % recikliranih materialov in vključuje plastiko, zasnovano pri Microsoftu, ki je bila pridobljena iz oceanov in plaž. Na voljo je v reciklirani embalaži, ki jo je mogoče v celoti reciklirati in ne vsebuje plastike.

Naglavni komplet Microsoft Modern USB-C Headset je certificiran za visokokakovosten zvok in glas v rešitvi Microsoft Teams. Z lahko obliko, tipkami za nadzor sestankov in enostavno namestitvijo vam pomaga, da ostanete povezani in osredotočeni cel dan.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki