marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Na NT konferenci 2007 predstavljene številne novosti


16.05.2007
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft je na NT konferenci 2007 v Portorožu predstavil široko paleto različnih tehnologij in rešitev, ki podjetjem, informacijskim strokovnjakom in razvijalcem omogočajo povečanje njihove uspešnosti. Obiskovalci so imeli priložnost spoznati najnovejše tehnologije, ki so že na trgu, številna predavanja pa so ponudila tudi vpogled v tehnologije prihodnosti.

Microsoft je na NT konferenci 2007 predstavil številne nove izdelke. V središču pozornosti so bili Windows Vista, sistem Microsoft Office 2007 ter Exchange Server 2007, ki so bili predstavljeni v prvi polovici leta. Poleg tega so Microsoftovi predavatelji veliko pozornosti namenili tudi prihajajočim izdelkom, kot so strežnik za poslovno poročanje PerformancePoint Server, novo razvojno okolje Visual Studio »Orcas«, strežnik Windows Server 2008 ter tehnologije poenotenih komunikacij.

Windows Vista

Windows Vista v poslovna okolja prinaša številne novosti, med katerimi so izboljšana varnost in nove možnosti namestitve, ki zmanjšajo stroške in poenostavljajo vpeljavo operacijskega sistema v poslovna okolja. Z uporabo namestitvene slike je mogoče preprosto pripraviti enoten operacijski sistem, ki ga je mogoče namestiti tudi v različnih državah z različnimi jezikovnimi nastavitvami.

Poleg tega so si lahko udeleženci NT konference ogledali tudi pristope k razvoju pripomočkov za Windows Visto, ki omogočajo prikazovanje informacij iz različnih podatkovnih virov, med katerimi so lahko tudi poslovni informacijski sistemi.

Sistem Office 2007

Microsoft je s sistemom Microsoft Office 2007 predstavil celovito platformo za povečevanje storilnosti in izboljšanje komunikacij. Udeleženci na NT konferenci so si lahko poleg novih odjemalcev, ki so vključeni v sistem, ogledali tudi številna predavanja o strežniku SharePoint Portal Server 2007. Strežnik podjetjem omogoča, da vzpostavijo osrednje mesto za shranjevanje informacij in skupinsko delo, s katerim vpeljejo nadzor nad do sedaj neurejenimi informacijami v dokumentih, elektronskih sporočilih, na spletnih straneh in v drugih oblikah vsebin.

Poleg tega s strežnikom SharePoint Portal Server Microsoft nudi tudi nova orodja, kot so portali za majhne ali velike delovne skupine ali strani wiki, ki jo lahko ureja kdorkoli. Zaposleni je omogočeno celo odpiranje blogov za svoje delovne skupine in obveščanje le-teh o spremembah ali napredku pri projektih. Z vsemi temi novimi orodji lahko podjetja ohranijo bolj podroben nadzor nad informacijami ter jih istočasno tesneje povežejo s svojim poslovanjem in jih neposredno vključijo v poslovne procese.

Exchange Server 2007

Sporočilni sistem Microsoft Exchange Server 2007 prinaša pomembne novosti na področjih uporabe v najzahtevnejših okoljih, upravljivosti in dostopa za mobilne uporabnike. Poleg višje zanesljivosti strežnika in izboljšane odpornosti na napake Exchange 2007 podjetjem omogoča preprostejše in bolj učinkovito upravljanje. S tem lahko podjetja znižajo svoje stroške elektronske pošte. Z novo različico je Microsoft izboljšal tudi dostopnost elektronske pošte za mobilne uporabnike, ki je dostopna preko dlančnikov in mobilnih telefonov ali pa preko spletnega vmesnika Outlook Web Access, ki v spletnem brskalniku zagotavlja bogato uporabniško izkušnjo pri uporabi elektronske pošte.

Visual Studio »Orcas«

Microsoft je na NT konferenci predstavil tudi nekaj podrobnosti nove različice orodja Visual Studio z razvojnim imenom Orcas, ki bo ob izboljšavah storilnosti in novih podprtih platformah ter tehnologijah prineslo tudi nove scenarije uporabe, funkcije in izboljšave za Visual Studio Team System. Visual Studio »Orcas« bo tako prinesel še tesnejšo integracijo med razvijalci in ustvarjalci uporabniških vmesnikov ter številne priložnosti za razvoj bogatih spletnih aplikacij. Z možnostmi za upravljanje razvoja skozi celoten življenjski cikel ter tesnejšo integracijo s poslovnimi uporabniki in zahtevami bo povečal storilnost novih aplikacij in njihovo uspešnost. Orcas prinaša tudi podporo za najnovejše tehnologije, ki jih prinaša operacijski sistem Windows Vista.

Windows Server 2008

Nov strežniški operacijski sistem prinaša mnoge izboljšave temeljnemu operacijskemu sistemu v primerjavi z različico Windows Server 2003, s katerimi podjetja povečajo prilagodljivost, razpoložljivost in nadzor nad svojimi strežniki, hkrati pa predstavljajo trdno osnovo, na kateri je mogoče graditi celotno poslovanje. Med glavnimi izboljšavami so povezovanje v omrežja s tehnologijo Network Access Protection, napredne varnostne funkcije, oddaljen dostop do aplikacij, centralizirano upravljanje strežnikov, orodja za nadzor zmogljivosti in zanesljivosti, virtualizacijske tehnologije, združevanje strežnikov v primeru izpada, centralizirano nameščanje ter zmogljivejši datotečni sistem.

Od strežnika SQL Server »Katmai« do tehnologije Silverlight

Na NT konferenci 2007 je Microsoft slovenskim informacijskim strokovnjakom in razvijalcem prikazal tudi številne prihajajoče izdelke in nove tehnologije, ki bodo v prihodnjih letih pomembno vplivale na podobo informacijske industrije.

Pomembna tematika na dogodku je bila poslovno poročanje, kjer Microsoft pripravlja strežnik Microsoft Office PerformancePoint Server 2007, ki združuje spremljanje ključnih dejavnikov uspeha, nadzorne plošče, analitiko, poročanje in načrtovanje ter napovedovanje. Rešitev je namenjena uporabi na vseh segmentih poslovanja, kar vključuje finance, trženje, prodajo in kadrovsko službo. Izredno pomembna novost so možnosti, ki omogočajo podrobno načrtovanje poslovanja in predvidevanje proračunov v podjetju.

Oblikovalci in razvijalci so si lahko ogledali tudi orodja družine Microsoft Expression Studio, s katerimi lahko razvijalci in oblikovalci tesneje sodelujejo pri oblikovanju inovativnih in naprednejših uporabniških izkušenj. Za spletne razvijalce je na tem področju revolucionarna tudi tehnologija Silverlight, ki deluje v različnih brskalnikih in platformah ter omogoča izgradnjo bogatih internetnih aplikacij. Silverlight podpira tudi programske jezike .NET, kar razvijalcem omogoča, da izkoristijo svoje obstoječe znanje in ga prenesejo na splet. Posebej zanimiv je tudi za ponudnike vsebin, ki lahko zlahka prilagodijo svoje vsebine za predvajanje na vseh platformah, od mobilnih telefonov do osebnih računalnikov.

Na področju komunikacijskih rešitev so si lahko udeleženci NT konference ogledali tehnologije enotnih komunikacij, ki združujejo različne komunikacijske kanale in omogočajo njihovo upravljanje ter povezavo s poslovnimi procesi. Microsoft je na področju poenotenih komunikacij predstavil več izdelkov, ki zagotavljajo popolno podporo vsem komunikacijskim kanalom in omogočajo preprosto integracijo s klasičnimi telefonskimi sistemi in obstoječo telekomunikacijsko in informacijsko infrastrukturo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki