marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Microsoft predstavil spremembe in novosti NT konference 2006


04.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft je na konferenci za novinarje predstavil novosti, ki bodo zaznamovale Microsoftovo NT konferenco med 22. in 25. majem v Portorožu. Med najpomembnejšimi novostmi letošnje konference je zmanjšanje števila predavanj, bolj tehnološko usmerjene vsebine ter dodatne priložnosti za predstavitev partnerjev.

Na konferenci za novinarje je Microsoft javnosti predstavil najpomembnejše novosti, ki bodo zaznamovale Microsoftovo NT konferenco 2006 med 22. in 25. majem v Portorožu. Letošnji dogodek bodo zaznamovale številne novosti, s katerimi želi Microsoft izboljšati kakovost vsebin in obiskovalcem ponuditi bolj tehnološko usmerjene vsebine. Tehnološko usmerjenost bo tako nakazal že uvodni nagovor, ki bo namenjen predvsem profesionalcem s področja informacijskih tehnologij in razvijalcem. Poleg tega bo Microsoft število udeležencev omejil na 2.000, s čimer bo zagotovil nemoteno odvijanje dogodka.

»Povratne informacije so nam pokazale, da si obiskovalci želijo bolj poglobljenih tehnoloških vsebin, visoko kakovost predavateljev in veliko delavnic,« je povedal Jaka Stele, generalni direktor slovenskega Microsofta. »Naš odgovor na te želje predstavlja zmanjšanje števila predavanj na polovico in povečanje njihove kakovosti z izbiro najboljših slovenskih in tujih predavateljev. Seveda pa istočasno povečujemo tudi število delavnic ter priložnosti za predstavitev rešitev naših partnerjev. Vse novosti, ki jih uvajamo, so usmerjene k izboljševanju kakovosti konference in povečevanju njene pomembnosti za tehnološko javnost, ki nenazadnje predstavlja ključni dejavnik našega uspeha v Sloveniji.«

Za poslovne uporabnike bo Microsoft pripravil triurno poslovno srečanje za vabljene direktorje in ostale odločevalce, ki ga bo podjetje pripravilo v sodelovanju z združenjem mladih poslovnežev YES. S tem poslovnim delom bo Microsoft združil poslovne vsebine v en sam tematski sklop, kar bo omogočalo bolj osredotočeno posredovanje informacij in naslavljanje vprašanj poslovne javnosti.

Microsoftova NT konferenca je z 2.000 udeleženci najpomembnejši dogodek s področja informacijskih tehnologij in je izredno pomembna tudi za predstavitev in promocijo Microsoftovih partnerskih podjetij, ki na dogodku sodelujejo kot sponzorji ali kot predavatelji. Najpomembnejša novost na tem področju je RING, posebna oblika predstavitev partnerjev. RING bo partnerjem dal možnost, da se s 15 do 20 minutnim predavanjem v 12. nadstropju konferenčnega kompleksa predstavijo obiskovalcem. Predstavitve bodo dvigale prepoznavnost partnerjev in jim omogočale, da podrobneje predstavijo svoje rešitve ostalim udeležencem.

Pomembnost Microsoftove NT konference za slovenska informacijska podjetja dokazuje tudi naraščajoče število partnerjev konference. Letos je partner konference ponovno podjetje HP, med večje sponzorje pa sodijo tudi Mobitel, Hermes Softlab, Nil, Avtenta, SRC.SI, S&T Hermes Plus, Adacta ter distributerja ReproMS in DISS. Letos se je konferenci pridružilo tudi več novih partnerjev, med katerimi so Lenovo, Voljatel in Toyota.

Microsoft bo obenem na dogodku predstavljal številne nove in prihajajoče izdelke:

  • Platformske izdelke, kot so operacijski sistem Windows Vista in strežniški operacijski sistemi.
  • Orodja za učinkovitejšo uporabo informacij v poslovanju, kot sta 2007 Microsoft Office System, Microsoft Dynamics.
  • Orodja in tehnologije za upravljanje infrastrukture, kar postaja čedalje pomembnejša tema za podjetja vseh velikosti, ki želijo izkoristiti svoja vlaganja v informacijske tehnologije.
  • Razvojna orodja ter podatkovne zbirke in poslovno inteligenco, s čimer Microsoft nadaljujemo uspešno predstavitev Visual Studia in strežnika SQL Server.

»Pred nami je pomembnih 12 mesecev, v katerih bo Microsoft predstavil številne nove izdelke, ki bodo močno vplivali na celotno informacijsko industrijo,« je povedal Stele. »Pomembno je, da partnerje in stranke seznanimo s temi tehnologijami in prikažemo, kako lahko z uporabo teh tehnologij izboljšajo svoje poslovanje ali kako se jim z novimi izdelki odpirajo nove poslovne priložnosti.«

Ob predavanjih in delavnicah pa bodo NT konferenco 2006 kot že vsako leto zaznamovali tudi zanimivi družabni dogodki in ostale obkonferenčne dejavnosti. Družabni dogodki bodo deležni preobrazbe, odvijal pa se bo tudi že tradicionalni dobrodelni pohod, v okviru katerega udeleženci konference zbirajo denar za nevladne organizacije, ki sodelujejo pri izobraževanju manj privilegiranih oseb.

V albumu si lahko ogledate foto utrinke iz lanske NT konference.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki