marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Na Microsoftovo NT konferenco 2006 prijavljenih že 2.000 udeležencev


15.05.2006
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft sporoča, da se je na Microsoftovo NT konferenco 2006 prijavilo že 2.000 udeležencev, kar potrjuje veliko zanimanje udeležencev za tehnološke vsebine, ki bodo letos osrednja tema konference.

Letošnji dogodek bo namreč usmerjen predvsem v tehnološke vsebine, namenjene sistemskim administratorjem, razvijalcem in drugim strokovnjakom s področja informacijskih tehnologij. Microsoft se je na tehnološke vsebine osredotočil v skladu z željami in zahtevami udeležencev, saj je lanska raziskava med udeleženci pokazala, da si želijo bolj poglobljenih tehnoloških vsebin, visoko kakovost predavateljev in več praktičnih delavnic.

Med najpomembnejše teme na letošnji NT konferenci sodi predstavitev novih in prihajajočih izdelkov, kot so nova različica operacijskega sistema Windows Vista, prihajajoči sistem 2007 Microsoft Office System, strežniški operacijski sistem Windows Longhorn ter nova orodja za razvoj spletnih storitev in bogatih aplikacij. Veliko pozornosti bo namenjene tudi napredni uporabi podatkovnega strežnika SQL Server 2005 in razvojnega okolja Visual Studio 2005, kar bo sistemskim administratorjem in razvijalcem omogočilo učinkovitejše delo in uporabo različnih tehnologij za doseganje poslovnih ciljev. Poleg predstavitve izdelkov in njihove uporabe bodo glavne teme NT konference tudi varnost, uporaba različnih pristopov za implementacijo informacijskih tehnologij ter uporaba programske opreme v različnih napravah.

Konferenco bodo spremljali različni dogodki, kjer se bodo predstavili Microsoftovi partnerji, udeleženci pa se bodo seznanili z novostmi in trendi na področju informacijskih tehnologij. V torek, 23. maja, bodo imeli udeleženci možnost prisostvovati okrogli mizi na temo zunanjega izvajanja storitev, ki postaja čedalje močnejši dejavnik tudi v Sloveniji.

Microsoftovi partnerji bodo dobili priložnost, da se javnosti predstavijo v okviru prireditve RING. RING je posebna oblika predstavitev partnerjev, ki jim bo omogočala, da se s 15- do 20-minutnim predavanjem v 12. nadstropju konferenčnega kompleksa predstavijo obiskovalcem. Predstavitve bodo dvigale prepoznavnost partnerjev in jim omogočale, da podrobneje predstavijo svoje rešitve ostalim udeležencem.

Pomembnost Microsoftove NT konference za slovenska informacijska podjetja dokazuje tudi naraščajoče število partnerjev konference, ki v njej vidijo priložnost za promocijo in predstavitev svojih izdelkov in storitev. Letos je partner konference ponovno podjetje HP, partner mobilnih rešitev je Mobitel, glavna sponzorja konference sta HERMES SoftLab in NIL. Na konferenci aktivno sodelujeta tudi distributerja ReproMS in DISS.
Konferenco bo ponovno spremljal tudi dobrodelni pohod, v okviru katerega udeleženci zbirajo denar za izobraževalna središča za manj privilegirane osebe. Glavni sponzorji pohoda so Microsoft in njegovi partnerji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki