marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Microsoft kupil Nokio


03.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Danes je odjeknila vest, da je Microsoft kupil mobilni del finske Nokie. Ne preveč presenetljiva poteza poleg mobilnega dela vključuje tudi licence, patente in blagovno znamko za obdobje 10 let. Posel je vreden 5,44 milijarde evrov.

Microsoft bo z nakupom lahko uporabljal blagovne znamke Nokia, Lumia in Asha. Tako v bodoče tudi ne bo bojazni, da bi Microsoft ostal brez partnerja pri mobilnem operacijskem sistemu Windows Phone.

S poslom se na Microsoft vrača Stephen Elop, ki bo v novem obdobju vodil oddelek naprav. Poleg njega bo po koncu nakupa na Microsoft iz Nokie prerazporejenih okoli 32.000 zaposlenih. Od tega jih je 4.700 na Finskem, okoli 18.300 pa jih je v proizvodnih obratih po svetu.

Nakup bo realiziran v prvem četrletju 2014, saj je predhodno potrebno počakati na »zeleno luč« regulatorja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki