marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

slikaTudi OnePlus s fitnes zapestnico
08.01.2021

OnePlus je potrdil, da bodo v letošnjem letu predstavili lastno pametno uro. Sej pa so se pojavile nove govorice, da bodo pri podjetju poleg ure v prvečm četrtletju predstavili tudi fitnes zapestnico, s kateri želijo konkurirati izredno popularni Xiaomijevi Mi Band.

slikaNova galaksija že 14. januarja
06.01.2021

Samsung bo novo serijo Galaxy S21 predstavil prej, kot ponavadi. Nov video, ki so ga lansirali so poimenovali "A new Galaxy awaits", v pol minute pa prikažejo oblike vseh dosedanjih mobilnikov te serije.

članki

Microsoft končno s podporo x64 aplikacij za ARM


18.12.2020
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je končno predstavil prvo različico emulacije x64 aplikacij za Windows naprave, ki jih poganja arhitektura ARM. To bo odprlo vrata aplikacijam, ki jih do sedaj ni bilo moč poganjati na tej arhitekturi.

Projekt je sicer še v razvoju, ter tako končna različica še ni na voljo širši publiki. Microsoft ob tem še vedno naproša razvijalce, da svoje produkte priredijo za delovanje na ARM arhitekturi. Podjetje namreč navaja, da bodo določene aplikacije še vedno imele težave z delovanjem.

Da se je Microsoft odločil za ta korak ni nobeno presenečenje, saj bodo s tem konkurirali Applu in njihovi ARM arhitekturi, kjer uporabniki že od prvega dne lahko poganjajo x64 aplikacije, brez opaznega slabšega delovanja. S tem imajo seveda tudi gromozansko prednost pred svojim konkurentom.

Prvi testi poročajo, da je Apple naredil izjemno potezo in uporaba prevajalnika x64 niti malo ne upočasni aplikacij, kako je to uspelo Microsoftu, pa bomo očitno videli zelo kmalu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki