marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

slikaSamsung Internet 15.0 Beta zagotavlja še več zasebnosti
21.07.2021

Samsung je izdal beta različico Samsung Internet 15.0, ki predstavlja nove funkcije za olajšanje življenja uporabnikov in nadaljnjo zaščito uporabniških podatkov z izboljšanimi funkcijami zasebnosti.

slikaXiaomi prvič v zgodovini na drugem mestu najbolj prodajanih pametnih telefonov na svetu
19.07.2021

Znamka pametnih telefonov Xiaomi je po podatkih vodilnega podjetja za analitike na svetovnem tehnološkem trgu Canalys, v drugem kvartalu 2021 zasedla 2. mesto po priljubljenosti pametnih telefonov med kupci po vsem svetu. Prvič v zgodovini se je Xiaomi zavihtel tik pod vrh lestvice najboljših, s 17 % deležem in 83 % medletno rastjo ter s tem premagal tudi konkurenčni Apple.

slikaExynos 2200 bo hitrejši kot Snapdragona 895
16.07.2021

Samsungov Exynos 2200 se je pred kratkim pojavil na 3DMarkovem preizkusu Wild Life in dosegel impresivnih 8134 točk. To je precej nad Snapdragonom 888, še pomembneje pa je, da je ta rezultat tudi višji od prihajajočega Snapdragona, ki naj bi se imenoval Snapdragon 895.

članki

Microsoft končno s podporo x64 aplikacij za ARM


18.12.2020
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je končno predstavil prvo različico emulacije x64 aplikacij za Windows naprave, ki jih poganja arhitektura ARM. To bo odprlo vrata aplikacijam, ki jih do sedaj ni bilo moč poganjati na tej arhitekturi.

Projekt je sicer še v razvoju, ter tako končna različica še ni na voljo širši publiki. Microsoft ob tem še vedno naproša razvijalce, da svoje produkte priredijo za delovanje na ARM arhitekturi. Podjetje namreč navaja, da bodo določene aplikacije še vedno imele težave z delovanjem.

Da se je Microsoft odločil za ta korak ni nobeno presenečenje, saj bodo s tem konkurirali Applu in njihovi ARM arhitekturi, kjer uporabniki že od prvega dne lahko poganjajo x64 aplikacije, brez opaznega slabšega delovanja. S tem imajo seveda tudi gromozansko prednost pred svojim konkurentom.

Prvi testi poročajo, da je Apple naredil izjemno potezo in uporaba prevajalnika x64 niti malo ne upočasni aplikacij, kako je to uspelo Microsoftu, pa bomo očitno videli zelo kmalu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki