marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Microsoft dokončno kupuje Nokio?


16.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Če je verjeti bančnikom iz Danske Bank se zna v začetku naslednjega leta zgoditi, da bo finski velikan imel novega lastnika. O združitvi Nokie in Microsofta se je že pisalo in govorilo, govorice o združitvi pa, kot se je sprva napovedovalo, niso škodile Nokii. Delnice so celo poskočile za več kot 3 odstotke.

Stephen Elop sedanji predsednik Nokie, je prišlek iz Microsofta. Zlobni jeziki pravijo, da je njegov namen pripraviti prevzem telefonskega giganta. Pri Nokiji so govorice hitro zanikali: "Te govorice smo zatrli že precej časa nazaj", je dejal Doug Dawson. Vendar dvomi ostajajo, predvsem zaradi lastnega demantiranja v preteklosti.

Bo Microsoft prevzel Nokio? Ne vemo, vendar tega nikakor ne izključujemo, konec koncev Google ravnokar kupuje Motorolo in pri Applu že izdelujejo svojo strojno opremo za iPhone. Prednosti izdelave mobilnika pod lastno streho niso zanemarljive, čeprav se Microsoft s tem ne more ravno pohvaliti (se še spomnite modela Microsoft Kin?).

V sodelovanju z Nokio vsekupaj deluje malce bolj pozitivno, prvi skupni sadovi del so bili razstavljeni letos oktobra in Lumia 800 je precej zanimiv ter priljubljen mobilnik. Verjetno pa prav dolgo ne bo treba čakati na nove govorice iz obeh taborov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki