marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Microsoft dokončno kupuje Nokio?


16.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Če je verjeti bančnikom iz Danske Bank se zna v začetku naslednjega leta zgoditi, da bo finski velikan imel novega lastnika. O združitvi Nokie in Microsofta se je že pisalo in govorilo, govorice o združitvi pa, kot se je sprva napovedovalo, niso škodile Nokii. Delnice so celo poskočile za več kot 3 odstotke.

Stephen Elop sedanji predsednik Nokie, je prišlek iz Microsofta. Zlobni jeziki pravijo, da je njegov namen pripraviti prevzem telefonskega giganta. Pri Nokiji so govorice hitro zanikali: "Te govorice smo zatrli že precej časa nazaj", je dejal Doug Dawson. Vendar dvomi ostajajo, predvsem zaradi lastnega demantiranja v preteklosti.

Bo Microsoft prevzel Nokio? Ne vemo, vendar tega nikakor ne izključujemo, konec koncev Google ravnokar kupuje Motorolo in pri Applu že izdelujejo svojo strojno opremo za iPhone. Prednosti izdelave mobilnika pod lastno streho niso zanemarljive, čeprav se Microsoft s tem ne more ravno pohvaliti (se še spomnite modela Microsoft Kin?).

V sodelovanju z Nokio vsekupaj deluje malce bolj pozitivno, prvi skupni sadovi del so bili razstavljeni letos oktobra in Lumia 800 je precej zanimiv ter priljubljen mobilnik. Verjetno pa prav dolgo ne bo treba čakati na nove govorice iz obeh taborov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki