marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Microsoft Communicator Mobile na mobilnih napravah Nokia


06.05.2010
Objavil: Dare Gliha

Microsoft in Nokia sta predstavila prvo aplikacijo, ki je nastala kot rezultat njunega sodelovanja na področju mobilne storilnosti, Microsoft Communicator Mobile. Novi poenoteni komunikacijski odjemalec se povezuje neposredno s komunikacijskimi sistemi podjetja in tako izboljša mobilno sodelovanje. Uporabniki na Symbianu temelječih pametnih telefonov Nokiine serije E lahko angleško različico aplikacije že prenesejo z Nokiine Ovi Trgovine, kjer se nahaja največ vsebin za naprave Nokia.

»Skozi naše sodelovanje z Nokio želimo izkušnjo učinkovitosti sistema Office ponuditi milijonom ljudi po vsem svetu, ki uporabljajo pametne telefone Nokia,« pravi Kirt Debique, generalni direktor v Microsoftu. »Z današnjo predstavitvijo aplikacije Communicator Mobile za naprave Nokia smo na imeniten način začeli uresničevati našo skupno vizijo.«

Microsoft Communicator Mobile uporabnikom omogoča, da preverijo, če imajo njihovi sodelavci čas, in nato komunicirajo z njimi na najustreznejši način, pa naj bo to hipno sporočanje, elektronska pošta, kratko sporočilo ali telefonski klic. Ime in status vsakega sodelavca sta vdelana neposredno v aplikacijo za stike. Uporabnikom to omogoča, da posodobijo informacije o svoji prisotnosti, začnejo ali se pridružijo sejam hipnega sporočanja ter kličejo neposredno z vizitke.

»Ta aplikacija resnično ponuja bistveno bolj učinkovit način za sodelovanje z drugimi, saj uporabnikom omogoča, da preverijo, če ima določena oseba čas, in ugotovijo, kako bodo z njo najlažje prišli v stik,« pravi Ukko Lappalainen, podpredsednik Nokie. »Prav tako izpolnjuje vse zahteve podjetij: je varna in zanesljiva, njena uporaba pa je preprosta ter stroškovno učinkovita.«

Microsoft Communicator Mobile je prvi otipljivi rezultat sodelovanja, ki je bilo sklenjeno avgusta lani in je za obe družbi prvo takšnega obsega ter narave. Družbi sodelujeta na področju zasnove in razvoja novih rešitev, krepita pa tudi skupne marketinške aktivnosti v zvezi z že obstoječimi rešitvami, ki si jih delita.

»Mi preizkusimo vsako novo rešitev na področju mobilne storilnosti. Z internim odzivom in rastjo storilnosti, ki nam jo je omogočila aplikacija Microsoft Communicator Mobile, smo zelo zadovoljni,« pravi Roger Wüthrich-Hasenböhler, izvršni podpredsednik družbe Swisscom. »Aplikacije, ki so rezultat sodelovanja med tema dvema družbama in se povezujejo z našo zaledno IT- infrastrukturo, nam omogočajo, da bolje zadovoljujemo potrebe naših strank.«

Nova aplikacija, ki bo na začetku na voljo uporabnikom Nokie E72 in Nokie E52, nadgrajuje trud, ki ga Nokia že vlaga v optimiziranje neposrednega dostopa do elektronske pošte ter osebnih informacij prek aplikacije Microsoft Exchange ActiveSync. Družbi načrtujeta, da bo aplikacija Communicator Mobile na izbranih pametnih telefonih Nokia v prihodnje že prednaložena, ob tem pa bo podpirala še uporabo na drugih napravah, tudi na pred kratkim predstavljeni Nokii E5.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki