marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Microsoft bo prevzel Skype


12.05.2011
Objavil: Dare Gliha

Microsoft in Skype Global S.à r.l sta objavila, da sta sklenila dokončni dogovor, v okviru katerega bo Microsoft od investicijske skupine, ki jo vodi Silver Lake, za 8,5 mlijarde USD prevzel podjetje Skype, vodilno internetno komunikacijsko podjetje. Dogovor sta potrdili upravi tako Microsofta kot Skypa.

Prevzem bo okrepil dostopnost video in avdio komunikacij v realnem času, zagotovil prednosti tako za domače kot poslovne uporabnike ter ustvaril pomembne nove poslovne in prihodkovne priložnosti. Prav tako bo razširil Skypovo globalno blagovno znamko in doseg njegove platforme ter hkrati okrepil obstoječo Microsoftovo ponudbo izdelkov in storitev za komunikacije v realnem času.

S 170 milijonov uporabnikov in več kot 207 milijardami minut avdio in video pogovorov v letu 2010 je Skype pionir pri ustvarjanju naprednih in koristnih povezav med prijatelji, družinskimi člani in poslovnimi sodelavci po celem svetu. Microsoft se že dlje časa usmerja in vlaga v komunikacije v realnem času na različnih platformah, vključno z izdelki Lync (kjer je v tretjem četrtletju zabeležil 30-odstotno rast prihodkov), Outlook, Messenger, Hotmail in Xbox Live.

Skype bo podpiral Microsoftove naprave Xbox in Kinect, Windows Phone in širok nabor naprav Windows, Microsoft pa bo povezal uporabnike Skypa z izdelki in storitvami Lync, Outlook, Xbox Live in drugimi. Microsoft bo tudi v prihodnje podpiral in vlagal v odjemalce Skype na ne-Microsoftovih platformah.

»Skype je izjemna storitev, ki jo ljubijo milijoni uporabnikov po celem svetu,« je dejal Steve Ballmer, generalni direktor Microsofta. »Skupaj bomo ustvarili prihodnost komunikacij v realnem času, tako da se bodo ljudje lahko preprosto povezovali z družino, prijatelji, strankami in sodelavci kjerkoli na svetu.«

Skype bo postal nov poslovni oddelek znotraj Microsofta, njegov dosedanji generalni direktor Tony Bates pa bo prevzel položaj predsednika oddelka. Kot predsednik oddelka Microsoft Skype Division bo neporedno poročal Ballmerju.

»Microsoftu in Skypu je skupna vizija zagotavljanja programskih inovacij in izdelkov za uporabnike,« je dejal Tony Bates. »Skupaj bomo lahko pospešili Skypove načrte za razširitev naše globalne skupnosti in predstavili nove načine za komunikacije in sodelovanje, namenjene vsem.«

Podjetje Skype, ki je bilo ustanovljeno leta 2003, je septembra 2005 prevzela družba eBay. Novembra 2009 jo je kupila investicijska skupina, ki jo vodi podjetje Silver Lake. Pod vodstvom Silver Laka je Skype v zadnjih 18 mesecih izjemno napredoval, saj je povečal trajanje opravljenih klicev na mesec za 150 odstotkov, razvil nove vire prihodkov in strateška partnerstva, kupil intelektualno lastnino, na kateri temelji njegovo omrežje »Peer-to-Peer«, ter privabil odlično vodstveno ekipo.

Drugi člani investicijske skupine, ki prodaja Skype in jo vodi Silver Lake, so eBay International AG, CPP Investment Board, Joltid Limited v sodelovanju z Europlay Capital Advisorsom ter Andreessen Horowitz.

Prevzem je predmet regulatornih dovoljenj in drugih običajnih zaključnih postopkov. Stranke upajo, da bodo pridobila vsa regulatorna dovoljenja v tem koledarskem letu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki