marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Menjava zaslona na Samsungovem Z Fold3 ali Z Flip3 je še vedno draga


27.08.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung je pred kratkim predstavil nova prepogljiva mobilnika Galaxy Z Fold3 in Z Flip3. Dobra novica je, da so ob tem znižali ceno menjave okvarjenega oz. razbitega zaslona, slaba pa, da je to opravilo še vedno precej zasoljeno.

Zamenjava velikega notranjega zaslona Samsung Galaxy Z Fold3 vas bo stala 480 ameriških dolarjev. Zunanji zaslon na tem mobilniku je glede na to številko precej poceni, cena menjave znaša "le" 150 dolarjev. Po uradnih cenah bi vas enaka zamenjava zaslona na starejšem Z Fold2 stala 550 in 140 dolarjev.

Kar zadeva Galaxy Z Flip3 je cena zamenjave pokvarjenega notranjega zaslona postavljena na 370 dolarjev, majhen zunanji zaslon pa dokaj nerazumnih 100 dolarjev. Za Z Flip 5G so bili ti stroški 500 oziroma 100 dolarjev.

Mimogrede, stroški popravila prvega prepogljivega mobilnika Fold so bili še višji (600 USD / 140 USD). Iz tega razloga se potrošnikom, ki se za nakup odločijo predlaga Samsungov program Care+, ki omogoča 12 mesecev nižje cene menjave zaslona, ter nekaj dodatnih brezplačnih storitev. Žal pa ta storitev pri nas še ni na voljo.

Če vas zanima, zakaj so popravila tako draga (poleg stroškov nadomestnih komponent), si lahko ogledate spodnji video posnetek demontaže mobilnika Galaxy Z Fold3.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki