marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Igralci iger menjajo mobilnike večkrat letno


28.12.2005
Objavil: Marko Likar

IGN Entertainment je objavil poročilo, da so igralci iger na mobilniku glavni členi rasti mobilnega trga. Raziskava je pokazala, da ti uporabniki kupujejo več aparatov kot povprečen uporabnik, da opravijo več pogovorov in da imajo višjo mesečno porabo, čemur sledi tudi višji mesečni račun.

S 25 % več porabljenega denarja na aparatih in s pripravljenostjo prispevati 75 % več denarja za igre, kot pa povprečen uporabnik, je večja verjetnost, da bodo menjali operaterja z namenom priti do boljših iger, cenejših prenosov podatkov in vedno boljših in zmogljivejših aparatov.

Mobilni aparati imajo očitno prednost pred konzolami, ki vstopajo na trg in tistimi, ki so že dalj časa prisotne, saj dandanes miljarde ljudi uporabljajo zmogljiv mobilni telefon, ki ima možnos nalaganja iger.

Ostale zanimivosti iz poročila:

    [*]Ostoječa baza podatkov o mobilnih aparatih je gromozanska, kar pomeni, da je še ogomno potenciala na področju iger na mobilnih napravah.
    [*]Igralci iger na mobilnikih obožujejo raznovrsne tehnologije, ki so vgrajene v aparate, vendar pa barvni zaslon ostaja glavna prioriteta.
    [*]Kupovanje posameznih iger je dosti bolj priljubljeno kot naročanje na mesečne pakete, ki vključujejo več iger.
    [*]Igranje z večimi igralci je pomemben faktor.
    [*]Igralci mobilnih iger so najpogostejši uporabniki mobilnega interneta in največkrat prenesejo kakšno igro ali aplikacijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki