marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

slikaPrihajajo že prve informacije o Galaxy Z Fold4 in Z Flip4
24.11.2021

Samsung je že globoko v razvoju naslednje generacije svojih prepogljivih mobilnikov, zato je že čas tudi za prve govorice, ki to pot prihajajo iz Koreje. Glede na navedbe naj bi imel Z Fold4 boljšo podzaslonsko kamero, ki bo to pot prisotna tako na notranjem, kot zunanjem zaslonu.

slikaXiaomi Store prihaja tudi v Ljubljano
23.11.2021

Xiaomi hitro širi svoje poslovanje v Sloveniji. Po uspešnem zagonu prve trgovine v Mariboru je zdaj čas, da tudi slovenska prestolnica dobi novo prodajalno Xiaomi s strateškim ciljem – omogočiti Xiaomijevim fanom enostavno dostopnost pametnih telefonov in ostalih izdelkov po vsej državi.

slikaObjavljen širši spisek mobilnikov s 125 W polnjenjem
22.11.2021

Znano je, da bo Oppo naslednje leto predstavil 125 W hitro žično polnjenje pri seriji mobilnikov Find X4, vendar pa X4 in X4 Pro nista edina pametna telefona, ki bosta deleža te tehnologije. Do sedaj je znano, da bodo to hitrost omogočali tudi telefoni pri Realme in One Plus.

članki

Mediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021


15.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

"Tajvansko podjetje ima največji tržni delež doslej, ki ga večinoma poganja konkurenčen portfelj naprav 5G v nizko in srednje cenovnem segmentu, hkrati pa so brez večjih omejitev pri dobavi", je povedal Dale Gai, direktor raziskav pri Counterpointu.

Vseeno pa je pri modemih, še posebej pri različicah 5G, s 55 % prevladoval Qualcomm (Mediatek dosega 30 % trga), ta številka pa izvira predvsem iz dobavah za mobilnike serije Apple iPhone 12. Obstaja tudi veliko povpraševanje po platformah Snapdragon serije 8 in 4, pošiljke pa bi bile lahko še višje, če TSMC ne bi imel takšnih težav s kapaciteto proizvodnje.

Največji poraženec tega četrtletja je ekipa NiSilicon, kar pa ni presenečenje. Huawei ne more proizvajati novih čipov, zato je prodal le nakopičeno zalogo, od nje pa je sedaj ostalo komaj kaj. Iz tega razloga smo videli pametne telefone Huawei P50 z umetno omejenim 4G Snapdragonom 888, pa še ti so bili v zelo omejeni ponudbi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki