marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Mediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021


15.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

"Tajvansko podjetje ima največji tržni delež doslej, ki ga večinoma poganja konkurenčen portfelj naprav 5G v nizko in srednje cenovnem segmentu, hkrati pa so brez večjih omejitev pri dobavi", je povedal Dale Gai, direktor raziskav pri Counterpointu.

Vseeno pa je pri modemih, še posebej pri različicah 5G, s 55 % prevladoval Qualcomm (Mediatek dosega 30 % trga), ta številka pa izvira predvsem iz dobavah za mobilnike serije Apple iPhone 12. Obstaja tudi veliko povpraševanje po platformah Snapdragon serije 8 in 4, pošiljke pa bi bile lahko še višje, če TSMC ne bi imel takšnih težav s kapaciteto proizvodnje.

Največji poraženec tega četrtletja je ekipa NiSilicon, kar pa ni presenečenje. Huawei ne more proizvajati novih čipov, zato je prodal le nakopičeno zalogo, od nje pa je sedaj ostalo komaj kaj. Iz tega razloga smo videli pametne telefone Huawei P50 z umetno omejenim 4G Snapdragonom 888, pa še ti so bili v zelo omejeni ponudbi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki