marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

članki

MediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200


25.11.2022
Objavil: Dare Gliha

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

Procesor prinaša 3 jedra Arm Cortex-A715 s taktom 2,85 GHz in 4 jedra Arm Cortex-A510 s taktom 1,8 GHz. Novi čip je izdelan po 4nm postopku TSMC 2. generacije (N4P).

Drugi preboj je v grafičnem oddelku, kjer imamo grafični procesor ARM Immortalis-G715 s strojno podprtim mehanizmom za sledenje žarkom. Nova vodilna grafična enota prinaša spremenljivo hitrost senčenja (VRS), dvojno zmogljivost strojnega učenja v primerjavi s predhodnikom in kompresijo ARM s fiksno hitrostjo (AFRC) za manjšo porabo pasovne širine.

MediaTek prinaša tudi procesorsko enoto za umetno inteligenco šeste generacije - APU 690, ki prinaša 35-odstotno izboljšanje v primerjavi s predhodnikom v referenčni aplikaciji ETHZ5.0. Čipset prinaša tudi podporo za hiter RAM LPDDR5X s podporo za pomnilnik s hitrostjo do 8533 Mb/s in pomnilnik UFS 4.0 za izjemno hiter prenos podatkov in neposreden dostop do pomnilnika do procesorskih jeder.

Dimensity 9200 podpira do dva zaslona ločljivosti 5K pri 60 Hz, WHQD pri 144 Hz in 1080p pri 240 Hz frekvenci osveževanja. To je tudi prvi čipset, ki podpira Wi-Fi 7 s prenosom podatkov do 6,5 Gb/s. Vgrajena je tudi povezljivost sub-6Ghz in mmWave 5G ter Bluetooth 5.3. Imagiq 890 ISP prinaša izvorno podporo za senzorje RGBW ter 34 % večji prihranek energije. MediaTekova tehnologija eXtreme Power Saving Technology je funkcija, ki temelji na umetni inteligenci in po njenih trditvah porabi do 30 % manj energije.

Prvi telefoni s pogonom Dimensity 9200 bodo predvidoma predstavljeni do konca leta 2022, kar je v tem trenutku manj kot dva meseca stran.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki