marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Mediatek povečuje svojo prednost pri izdelavi čipov za pametne telefone


31.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Counterpoint Research je objavil svojo četrtletno analizo o pošiljkah procesorjev za pametne telefone. Podatki so pokazali, da je Mediatek povečal svojo prednost pred Qualcommom v obdobju od julija do septembra 2021, medtem ko je bil Unisoc še en velik zmagovalec, saj je dosegel dvomestni tržni delež in tako prehitel Samsung za končno četrto mesto. Ni presenetljivo, da HiSilicon še naprej izgublja in ima zdaj le še dvo odstotni delež.

Mediateku je uspelo dobaviti tolikšno število čipov predvsem zaradi velikega povpraševanja po procesorjih 4G. Podjetju je pomagalo tudi trenutno pomanjkanje čipov 5G, tako da so s svojim procesorjem opremili dva od petih pametnih telefonov.

Na trgu 5G je kljub težavam z dobavno verigo vodilni Qualcomm. Podjetju je uspelo pridobiti ogromen, 62 % delež čipov s povezljivostjo NR. Vodilni delež so dosegli zaradi pogodb z več proizvajalci komponent. Velik porast prodaje je povzročilo še povpraševanje po novih iPhonih 13, za katere Qualcomm dobavlja modeme.

Ko govorimo o iPhonih. Apple je ohranil svoje tretje mesto v svetu čipov za pametne telefone. Pomanjkanje komponent pa bo precej vplivalo na podatke za zadnje četrtletje.

Prijetno presenečenje je Unisoc, saj so uspeli zabeležiti tretje zaporedno četrtletje rasti. Rast gre na račun dveh razlogov: zagotavljanja partnerstev s podjetji kot so Realme, Motorola, ZTE in celo Samsung, drugi razlog pa je prodaja čipov Honorju, blagovni znamki, ki se je nekoč zanašala na platforme HiSilicon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki