marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Mediatek povečuje svojo prednost pri izdelavi čipov za pametne telefone


31.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Counterpoint Research je objavil svojo četrtletno analizo o pošiljkah procesorjev za pametne telefone. Podatki so pokazali, da je Mediatek povečal svojo prednost pred Qualcommom v obdobju od julija do septembra 2021, medtem ko je bil Unisoc še en velik zmagovalec, saj je dosegel dvomestni tržni delež in tako prehitel Samsung za končno četrto mesto. Ni presenetljivo, da HiSilicon še naprej izgublja in ima zdaj le še dvo odstotni delež.

Mediateku je uspelo dobaviti tolikšno število čipov predvsem zaradi velikega povpraševanja po procesorjih 4G. Podjetju je pomagalo tudi trenutno pomanjkanje čipov 5G, tako da so s svojim procesorjem opremili dva od petih pametnih telefonov.

Na trgu 5G je kljub težavam z dobavno verigo vodilni Qualcomm. Podjetju je uspelo pridobiti ogromen, 62 % delež čipov s povezljivostjo NR. Vodilni delež so dosegli zaradi pogodb z več proizvajalci komponent. Velik porast prodaje je povzročilo še povpraševanje po novih iPhonih 13, za katere Qualcomm dobavlja modeme.

Ko govorimo o iPhonih. Apple je ohranil svoje tretje mesto v svetu čipov za pametne telefone. Pomanjkanje komponent pa bo precej vplivalo na podatke za zadnje četrtletje.

Prijetno presenečenje je Unisoc, saj so uspeli zabeležiti tretje zaporedno četrtletje rasti. Rast gre na račun dveh razlogov: zagotavljanja partnerstev s podjetji kot so Realme, Motorola, ZTE in celo Samsung, drugi razlog pa je prodaja čipov Honorju, blagovni znamki, ki se je nekoč zanašala na platforme HiSilicon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki