marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Mediatek povečuje svojo prednost pri izdelavi čipov za pametne telefone


31.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Counterpoint Research je objavil svojo četrtletno analizo o pošiljkah procesorjev za pametne telefone. Podatki so pokazali, da je Mediatek povečal svojo prednost pred Qualcommom v obdobju od julija do septembra 2021, medtem ko je bil Unisoc še en velik zmagovalec, saj je dosegel dvomestni tržni delež in tako prehitel Samsung za končno četrto mesto. Ni presenetljivo, da HiSilicon še naprej izgublja in ima zdaj le še dvo odstotni delež.

Mediateku je uspelo dobaviti tolikšno število čipov predvsem zaradi velikega povpraševanja po procesorjih 4G. Podjetju je pomagalo tudi trenutno pomanjkanje čipov 5G, tako da so s svojim procesorjem opremili dva od petih pametnih telefonov.

Na trgu 5G je kljub težavam z dobavno verigo vodilni Qualcomm. Podjetju je uspelo pridobiti ogromen, 62 % delež čipov s povezljivostjo NR. Vodilni delež so dosegli zaradi pogodb z več proizvajalci komponent. Velik porast prodaje je povzročilo še povpraševanje po novih iPhonih 13, za katere Qualcomm dobavlja modeme.

Ko govorimo o iPhonih. Apple je ohranil svoje tretje mesto v svetu čipov za pametne telefone. Pomanjkanje komponent pa bo precej vplivalo na podatke za zadnje četrtletje.

Prijetno presenečenje je Unisoc, saj so uspeli zabeležiti tretje zaporedno četrtletje rasti. Rast gre na račun dveh razlogov: zagotavljanja partnerstev s podjetji kot so Realme, Motorola, ZTE in celo Samsung, drugi razlog pa je prodaja čipov Honorju, blagovni znamki, ki se je nekoč zanašala na platforme HiSilicon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki