marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Mediatek napovedal Dimensity 900


19.05.2021
Objavil: Dare Gliha

Mediatek je najavil svoj najnovejši nabor čipov 5G, namenjen pametnim telefonom srednjega cenovnega razreda poimenovan Dimensity 900. Zasnovan je na 6 nm procesni tehnologiji in je logična posodobitev serije Dimensity 800 s hitrejšim procesorjem in boljšimi možnostmi povezljivosti.

Novi čip Dimensity 900 prinaša osemjedrni procesor v dveh skupinah - enega z dvema jedroma Cortex-A78 pri 2,4 GHz za moč in šestimi enotami Cortex-A55 pri 2 GHz za učinkovitost. Čipset podpira kamere z ločljivostjo do 108 MP in snemanje videoposnetkov do 4K pri 30 sličicah na sekundo.

Pametni telefoni z naborom čipov Dimensity 900 imajo lahko zaslone polne ločljivosti Full HD + s hitrostjo osveževanja do 120 Hz in vse najnovejše pomnilniške standarde - LPDDR5 RAM in UFS 3.1. Druga pomembna lastnost je podpora za dual 5G - telefoni so sposobni delati na dveh omrežjih 5G hkrati, kot tudi kombiniranje delovanja enega omrežja 5G z omrežjem starejše generacija.

Tajvansko podjetje ni razkrilo, kdaj bomo na trgu videli pametne telefone z novo platformo, toda glede na dejstvo, da se je Dimenity 900 že pojavil v testih zmogljivosti verjamemo, da bomo lansiranje videli precej hitro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki