marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

slikaAmeriška vlada prepovedala naložbe v Huawei in 58 drugih kitajskih podjetij
11.06.2021

Čeprav ima Amerika že nekaj časa novega predsednika, pa očitno ameriško-kitajskega geopolitičnega obračuna še ne bo konec. Predsednik Joe Biden namreč uveljavlja novo izvršilno odredbo, ki prepoveduje naložbe v 59 kitajskih podjetij, vključno s Huaweijem. Nova odločba preprečuje ameriške naložbe v kitajska podjetja, za katere se sumi povezava s Kitajsko Komunistično partijo.

članki

Mediatek napovedal Dimensity 900


19.05.2021
Objavil: Dare Gliha

Mediatek je najavil svoj najnovejši nabor čipov 5G, namenjen pametnim telefonom srednjega cenovnega razreda poimenovan Dimensity 900. Zasnovan je na 6 nm procesni tehnologiji in je logična posodobitev serije Dimensity 800 s hitrejšim procesorjem in boljšimi možnostmi povezljivosti.

Novi čip Dimensity 900 prinaša osemjedrni procesor v dveh skupinah - enega z dvema jedroma Cortex-A78 pri 2,4 GHz za moč in šestimi enotami Cortex-A55 pri 2 GHz za učinkovitost. Čipset podpira kamere z ločljivostjo do 108 MP in snemanje videoposnetkov do 4K pri 30 sličicah na sekundo.

Pametni telefoni z naborom čipov Dimensity 900 imajo lahko zaslone polne ločljivosti Full HD + s hitrostjo osveževanja do 120 Hz in vse najnovejše pomnilniške standarde - LPDDR5 RAM in UFS 3.1. Druga pomembna lastnost je podpora za dual 5G - telefoni so sposobni delati na dveh omrežjih 5G hkrati, kot tudi kombiniranje delovanja enega omrežja 5G z omrežjem starejše generacija.

Tajvansko podjetje ni razkrilo, kdaj bomo na trgu videli pametne telefone z novo platformo, toda glede na dejstvo, da se je Dimenity 900 že pojavil v testih zmogljivosti verjamemo, da bomo lansiranje videli precej hitro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki