marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriška vlada umaknila Xiaomi iz črne liste
17.05.2021

Kitajsko družbo Xiaomi ameriška vlada po tožbi na ameriških sodiščih ne uvršča več na črno listo. Po poročanju Bloomberga so se strani dogovorile "o nadaljnji poti, ki bi rešila ta pravni spor brez potrebe po izpodbijanih sestankih", kar pomeni, da je ameriško obrambno ministrstvo Xiaomi odstranilo s seznama proizvajalcev s svetovnih referenčnih indeksov.

slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

članki

MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone


14.04.2021
Objavil: Dare Gliha

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

Leta 2020 je MediaTek OEM proizvajalcem poslal 351,8 milijona čipov. V primerjavi s 238 milijoni, ki so jih dobavili leta 2019, je to pomenilo povečanje iz 17,2 % tržnega deleža v letu 2019 na 27,2 % tržnega deleža v letu 2020. Glede na navedbe Omdije je to prvič, da je MediaTek presegel Qualcomm kot vodilno znamko čipov za pametne telefone po številu poslanih kosov.

Xiaomi je njihov največji kupec. Lani so dobavili 63,7 milijona mobilnikov z nabori čipov MediaTek v primerjavi z 19,7 milijona leta 2019. Oppo je bil drugi, leta 2020 s 55,3 milijoni v primerjavi s 46,3 milijoni leta 2019. Velikost naročil je lani povečal tudi Samsung in sicer za 43,3 milijona čipov.

S prepovedjo v ZDA Huawei ni imel druge izbire, kot da poišče novega dobavitelja za svojo široko paleto naprav. Za vse mobilnike, katere ne poganjajo lastni čipi HiSilicon, so pri podjetju prešli na MediaTek, saj jim Qualcomm zaradi prepovedi čipov ni mogel dobavljati.

V prihodnjem letu se še vedno pričakuje rast MediaTek, saj se pričakuje rast prodaje pametnih telefonov na trgih v razvoju, kjer se primarno prodajajo cenejši pametni mobilniki, pri katerih je MediaTek požel velik uspeh.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki