marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Mediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov


22.03.2024
Objavil: Dare Gliha

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

Kar zadeva prihodke, je v četrtem četrtletju 2023 krono prevzel Apple. Mobilni telefoni s čipom iz Cupertina (to imajo samo iPhoni) so ameriškemu podjetju prinesli 87 milijard dolarjev prihodkov, kar je 20 % več kot v enakem obdobju lani.

Poročilo vključuje le obdobje od oktobra do decembra 2023 in ne vsebuje podrobnosti o celotnem poslovnem letu. Mediatek, Apple in Qualcomm so bili trije največji ponudniki čipov na celotnem trgu, medtem ko je HiSilicon v lasti Huaweija zabeležil 7 milijard dolarjev prihodkov za 7 milijonov enot. To pomeni, da je kitajsko podjetje prodajalo predvsem telefone nova 12 in Mate 60 s Kirinom 9000S za 1000 dolarjev (v povprečju) za kos.

Še eno presenečenje s Kitajske je, da so se telefoni s čipovjem Unisoc na letni ravni povečali za 24 % tako po prihodkih kot po količini. Polovica telefonov s procesorjem tega proizvajalca je bila pod okriljem podjetja Transsion, ki vključuje blagovne znamke Infinix, Tecno in iTel, ki so priljubljene na razvijajočih se trgih.

Samsung Semiconductor je zabeležil 48-odstotno zmanjšanje pošiljk telefonov s čipom Exynos, zaradi česar so se četrtletni prihodki zmanjšali na 5 milijard dolarjev, kar je 44 % manj kot lani. V prvi polovici leta 2024 pričakujemo rahlo povečanje, saj se je povečala prodaja Galaxy S24 in Galaxy S24+ s procesorjem Exynos 2400, medtem ko Galaxy A55 s procesorjem Exynos 1480 prihaja ta mesec.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki