marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

MediaTek napovedal Dimensity 9000+


01.07.2022
Objavil: Dare Gliha

MediaTek je razkril svoj osveženi vodilni čip Dimensity 9000+. Glede na predhodnika ima nekaj ključnih posodobitev. Poleg pet odstotnega povečanja hitrosti procesorja in deset odstotnega povečanja hitrosti grafike sta izboljšana tudi obdelava slikovnega signala in modem 5G.

"Na podlagi uspeha našega prvega čipa DImenisty 9000 smo naredili naslednika, ki zagotavlja, da imajo izdelovalci naprav vedno dostop do najnaprednejših visokozmogljivih funkcij in najnovejših mobilnih tehnologij, kar omogoča, da njihovi vrhunski pametni telefoni izstopajo," je povedal Dr. Yenchi Lee, namestnik generalnega direktorja MediaTekove poslovne enote za brezžične komunikacije

Pri modelu Dimensity 9000+ se je hitrost njegovega visokozmogljivega jedra Cortex-X2 povečala s 3,05 GHz na 3,2 GHz. Še vedno je opremljen z enako postavitvijo 1+3+4 s tremi jedri Cortex-A710 in štirimi visoko učinkovitimi jedri Cortex-A510. Izboljšan grafični procesor je Mali-G710 MC10.

MediaTekov procesor Imagiq 790 zmore zajemati 18-bitne videoposnetke HDR iz treh kamer hkrati. Podpira tudi fotografiranje do 320 MP in zmore obdelati 9 gigapikslov na sekundo. Podprt je tudi video 4K HDR z umetno inteligenco za zmanjševanje šuma.

Modem 5G je dobil povečanje hitrosti prenosa do 7 Gb/s z uporabo agregacije nosilcev 3CC. Dodatno je čip dobil podporo za Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 in MediaTekov MiraVision 790 za podporo zaslonov WDHD+ s 144 Hz frekvenco osveževanja ali 180 Hz pri FHD in podporo zaslona Wi-Fi do 4K60 za video HDR.

MediaTek pravi, da lahko pričakujemo, da bo Dimensity 9000+ prišel v pametne telefone že v tretjem četrtletju letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki