marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

članki

Američani proti pisanju SMS sporočil med vožnjo


22.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Devet od desetih (89 %) vprašanih polnoletnih Američanov verjame, da je pošiljanje tekstovnih ali e-poštnih sporočil med vožnjo moteče, nevarno in bi moralo biti prepovedano, sodeč po anketi, katero je opravila družba Pinger in vodila družba Harris interactive.

Podobno število (91 %) odraslih Američanov verjame, da so vozniki, ki med vožnjo pišejo sporočila na mobilnem telefonu enako nevarni, kot tisti, ki spijejo nekaj pijač.

Kljub temu, da velika večina odraslih meni, da je pisanje sporočil med vožnjo nevarno pa jih je dve tretjini (66 %) med vožnjo že bralo SMS ali e-poštna sporočila, 57 odstotkov pa jih je priznalo, da so sporočila med vožnjo tudi že pisali.

»Vsi se zavedamo, da je nevarno, če nas nekaj med vožnjo zmoti, še posebej, če voznik umakne oči s ceste na sporočilo,« je dejal Greg Woock, manager družbe Pinger. »Toda, kot te številke kažejo, želijo ljudje ostati povezani, ko so na poti. Pinger omogoča voznikom produktivnost po varnejši poti.«

Državne vlade so začele opozarjati na nevarnost pisanja sporočil med vožnjo. Washington je maja letos prvi prepovedal pisanje sporočil med vožnjo, sedaj pa o podobnem ukrepu razmišlja že vsaj 6 drugih držav, med njimi tudi New York, California in Florida.

Anketa je razkrila tudi:
- 64 odstotkov odraslih, ki so priznali, da so že pošiljali tekstovna sporočila med v vožnjo je starih med 18 in 34 let, le 6 odstotkov pa jih je starejših od 55 let
- Moški in ženske pišejo sporočila, medtem ko vozijo v enakem razmerju

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki