marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Američani proti pisanju SMS sporočil med vožnjo


22.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Devet od desetih (89 %) vprašanih polnoletnih Američanov verjame, da je pošiljanje tekstovnih ali e-poštnih sporočil med vožnjo moteče, nevarno in bi moralo biti prepovedano, sodeč po anketi, katero je opravila družba Pinger in vodila družba Harris interactive.

Podobno število (91 %) odraslih Američanov verjame, da so vozniki, ki med vožnjo pišejo sporočila na mobilnem telefonu enako nevarni, kot tisti, ki spijejo nekaj pijač.

Kljub temu, da velika večina odraslih meni, da je pisanje sporočil med vožnjo nevarno pa jih je dve tretjini (66 %) med vožnjo že bralo SMS ali e-poštna sporočila, 57 odstotkov pa jih je priznalo, da so sporočila med vožnjo tudi že pisali.

»Vsi se zavedamo, da je nevarno, če nas nekaj med vožnjo zmoti, še posebej, če voznik umakne oči s ceste na sporočilo,« je dejal Greg Woock, manager družbe Pinger. »Toda, kot te številke kažejo, želijo ljudje ostati povezani, ko so na poti. Pinger omogoča voznikom produktivnost po varnejši poti.«

Državne vlade so začele opozarjati na nevarnost pisanja sporočil med vožnjo. Washington je maja letos prvi prepovedal pisanje sporočil med vožnjo, sedaj pa o podobnem ukrepu razmišlja že vsaj 6 drugih držav, med njimi tudi New York, California in Florida.

Anketa je razkrila tudi:
- 64 odstotkov odraslih, ki so priznali, da so že pošiljali tekstovna sporočila med v vožnjo je starih med 18 in 34 let, le 6 odstotkov pa jih je starejših od 55 let
- Moški in ženske pišejo sporočila, medtem ko vozijo v enakem razmerju

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki