marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Med finalisti Nokiinega natečaja tudi slovensko podjetje


11.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Slovensko podjetje R3 d.o.o. se je s svojo platformo za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher uvrstilo med deset finalistov prek kratkim končanega Nokiinega natečaja Growth Economy Venture Challenge. Namen natečaja, ki ga je Nokia letos organizirala že tretjič, je spodbujanje razvoja mobilnih rešitev, ki lahko izboljšajo življenjski standard ljudi v državah v razvoju.

Platforma mmatcher spreminja trenutni model trgovanja, saj kupcu ni več treba načrtno iskati prodajalca. Z njim ga na podlagi njunega skupnega interesa, lokacije in časa poveže kar mobilna aplikacija. Na natečaju je sicer zmagalo kenijsko podjetje Virtual City. Predstavilo je rešitev Mobile Distributor Solution, ki mikro in malim podjetjem na trgih v razvoju pomaga izboljšati učinkovitost distribucije.

Platforma za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher v realnem času povezuje kupce in prodajalce glede na njihov skupni interes, lokacijo in čas. Deluje tako, da uporabnik v iskalno vrstico vpiše, kaj želi kupiti oziroma prodati, aplikacija pa mu predlaga nabor uporabnikov, ki imajo komplementaren interes. Torej, če želi uporabnik prodati kolo, mu aplikacija sestavi seznam uporabnikov, ki želijo kolo kupiti in obenem živijo dovolj blizu njega, da je menjava preprosto izvedljiva.

Podjetje R3 platformo mmatcher v prvi vrsti razvija za azijski in latinskoameriški trg. V državah, kot so na primer Indija, Indonezija, Kitajska, Brazilija ali Mehika, je namreč dostop prebivalcev do osebnih računalnikov sorazmerno omejen, penetracija mobilnih telefonov pa velika. R3 želi na teh trgih v naslednjih petih letih pridobiti 160 milijonov uporabnikov platforme mmatcher in možnost dostopa do nje ponuditi 2,5 milijardama potencialnih uporabnikov. Platforma mmatcher bi tako postala vodilna mobilna trgovalna platforma za poslovanje med potrošniki v teh regijah.

Nokia z natečajem Growth Economy Venture Challenge išče idejo, ki bo spremenila način uporabe Nokiinih mobilnih telefonov in pokazala, kako lahko mobilnost bistveno izboljša življenje ljudi, ki živijo na območjih, kjer povprečni prihodek na prebivalca znaša manj kot pet ameriških dolarjev na dan. Pri tem natečaj ne išče samo idej za mobilne aplikacije, ampak gre lahko tudi za strojno opremo ali novo storitev.

Zmagovalec natečaja, kenijsko podjetje Virtual City, je za nagrado prejel milijon ameriških dolarjev tveganega kapitala in pomoč Nokie pri uresničevanju ideje. Na natečaj Growth Economy Venture Challenge in še en Nokiin natečaj Calling All Inovators, ki se je prav tako zaključil pred kratkim, se je skupaj prijavilo kar 1.500 razvijalcev z vsega sveta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki