marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Med finalisti Nokiinega natečaja tudi slovensko podjetje


11.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Slovensko podjetje R3 d.o.o. se je s svojo platformo za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher uvrstilo med deset finalistov prek kratkim končanega Nokiinega natečaja Growth Economy Venture Challenge. Namen natečaja, ki ga je Nokia letos organizirala že tretjič, je spodbujanje razvoja mobilnih rešitev, ki lahko izboljšajo življenjski standard ljudi v državah v razvoju.

Platforma mmatcher spreminja trenutni model trgovanja, saj kupcu ni več treba načrtno iskati prodajalca. Z njim ga na podlagi njunega skupnega interesa, lokacije in časa poveže kar mobilna aplikacija. Na natečaju je sicer zmagalo kenijsko podjetje Virtual City. Predstavilo je rešitev Mobile Distributor Solution, ki mikro in malim podjetjem na trgih v razvoju pomaga izboljšati učinkovitost distribucije.

Platforma za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher v realnem času povezuje kupce in prodajalce glede na njihov skupni interes, lokacijo in čas. Deluje tako, da uporabnik v iskalno vrstico vpiše, kaj želi kupiti oziroma prodati, aplikacija pa mu predlaga nabor uporabnikov, ki imajo komplementaren interes. Torej, če želi uporabnik prodati kolo, mu aplikacija sestavi seznam uporabnikov, ki želijo kolo kupiti in obenem živijo dovolj blizu njega, da je menjava preprosto izvedljiva.

Podjetje R3 platformo mmatcher v prvi vrsti razvija za azijski in latinskoameriški trg. V državah, kot so na primer Indija, Indonezija, Kitajska, Brazilija ali Mehika, je namreč dostop prebivalcev do osebnih računalnikov sorazmerno omejen, penetracija mobilnih telefonov pa velika. R3 želi na teh trgih v naslednjih petih letih pridobiti 160 milijonov uporabnikov platforme mmatcher in možnost dostopa do nje ponuditi 2,5 milijardama potencialnih uporabnikov. Platforma mmatcher bi tako postala vodilna mobilna trgovalna platforma za poslovanje med potrošniki v teh regijah.

Nokia z natečajem Growth Economy Venture Challenge išče idejo, ki bo spremenila način uporabe Nokiinih mobilnih telefonov in pokazala, kako lahko mobilnost bistveno izboljša življenje ljudi, ki živijo na območjih, kjer povprečni prihodek na prebivalca znaša manj kot pet ameriških dolarjev na dan. Pri tem natečaj ne išče samo idej za mobilne aplikacije, ampak gre lahko tudi za strojno opremo ali novo storitev.

Zmagovalec natečaja, kenijsko podjetje Virtual City, je za nagrado prejel milijon ameriških dolarjev tveganega kapitala in pomoč Nokie pri uresničevanju ideje. Na natečaj Growth Economy Venture Challenge in še en Nokiin natečaj Calling All Inovators, ki se je prav tako zaključil pred kratkim, se je skupaj prijavilo kar 1.500 razvijalcev z vsega sveta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki