marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Mega M, sveži operater mobilne telefonije, stavi na prenos podatkov


20.05.2016
Objavil: Thomas Bergant

Med operaterje mobilne telefonije na slovenskem trgu v ponedeljek, 23. maja 2016, z blagovno znamko Me2 (Tudi jaz) vstopa podjetje Mega M. Cilja na mlade in poslovne uporabnike oziroma tiste, ki jim je v svetu sodobnih telekomunikacij najpomembnejši prenos podatkov.

Njihov slogan je 'Več prenosa, več užitka.', inovativen ter svež pristop pa je viden tudi v spletnem sklepanju naročniških razmerij, svetovanju in podpori.

»Cene telefoniranja, pošiljanja tekstovnih ali slikovnih sporočil ter gostovanja v mobilnih omrežjih tujih operaterjev so pri ponudnikih mobilne telefonije v Sloveniji že optimizirane. V segmentu prenosa podatkov pa so še izzivi in rezerve. In prav na to področje stavimo največ,« razlaga direktor podjetja Mega M mag. Matej Meža.
Prav zato je v naročniških paketih Me2 večji poudarek na prenosu podatkov. Podjetje svojim naročnikom zagotavlja kar najboljšo kakovost prenosa podatkov in pokritost s signalom ob najugodnejši ceni. »Za dano ceno naš naročnik dobi največ podatkov. Samo za primerjavo: na britanskem trgu telekomunikacij, ki je v Evropi med najbolje razvitimi, stane paket prenosa 4 GB podatkov približno 20 evrov. Naročniki paketov Me2 pa bodo za prenos 5 GB podatkov odšteli le 15 evrov,« dodaja direktor mag. Miran Meža, ki je v podjetju Mega M odgovoren za razvoj.

Cilj podjetja je v prvem letu pridobiti vsaj 10.000 naročnikov, v naslednji treh letih pa še petkrat toliko. Naročniško razmerje bo najenostavneje mogoče skleniti in prenesti preko spleta, na voljo pa bo tudi sklepanje naročnin na prodajnih mestih partnerskih podjetij. Individualen pristop do kupcev se bo prav tako gradilo preko spleta, saj podjetje načrtuje glavnino storitev pomoči in svetovanja uporabnikom zagotavljati preko skupnosti na družbenih omrežjih.

Naročniki paketov Me2 bodo imeli telefonske številke v omrežni skupini 065, seveda pa je mogoče tudi prenašati obstoječe številke, pri čemer uporabniki ohranijo trenutno mobilno številko.

Podjetje Mega M še zdaleč ni novinec na trgu telekomunikacij, saj je na njem prisotno že od leta 2002. Z dejavnostjo je začelo kot eden prvih ponudnikov IP-telefonije v Sloveniji ter opravljalo storitve skrbništva strežnikov in razvoja računalniških omrežij. Lani je podjetje v poslovni portfelj dodalo tudi storitve računalništva v oblaku. Logičen naslednji korak prilagodljivega in razvojno usmerjenega podjetja je bil vstop v segment mobilne telefonije, s čimer poslovnim partnerjem omogoča celovit nabor IKT-storitev.
Iz poslovnega segmenta zdaj podjetje vstopa tudi na trg končnih uporabnikov. Ključna ciljna skupina naročnikov so mladi in vsi uporabniki, ki potrebujejo večje količine prenosa podatkov. Na globalni trg namreč prihajajo aplikacije družbenih omrežij, predvsem Snapchat z videovsebinami, ki za popolno uporabniško izkušnjo zahtevajo večje količine prenesenih podatkov. Paketi Me2 so optimizirani prav na tem področju in so zato korak pred konkurenco.

Podjetje Mega M načrtuje, da bo v prihodnjih petih letih storitev mobilne telefonije poleg Slovenije ponudilo tudi na trgih dodatnih petih držav.

Več informacij najdete na predstavitveni strani www.me2.si

O podjetju:
Mega M je vodilno podjetje na področju sodobnih telekomunikacij, govornih in podatkovnih komunikacij ter procesa, ki vodi v novo obdobje medosebnega komuniciranja. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2002, danes pa je s poslovnimi enotami prisotno še v Avstriji, na Hrvaškem in na Madžarskem. Prisotnost na trgih Bližnjega vzhoda in Severne Afrike zagotavlja skupaj s partnerjem ITCL Holding. Podjetje Mega M zaposluje odlične strokovnjake, ki imajo znanje in izkušnje s področij sodobnih telekomunikacij, informacijsko-komunikacijskih sistemov in infrastruktur. Zagotavlja visoko specializirano in splošno podporo podjetjem v komunikacijski industriji ter tistim podjetjem, katerih dejavnost in storitve temeljijo na neprekinjenih komunikacijah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki