marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Mala črna knjižica na mobilnem telefonu


15.11.2010
Objavil: Dare Gliha

Ko mobilnih telefonov še ni bilo, je bila črna knjižica s telefonskimi številkami simpatij zvesta spremljevalka številnih punc in fantov. Danes je to seveda drugače, saj si lahko telefonsko številko simpatije vsakdo shrani kar v imenik svojega mobilnega telefona.

Zato so črne knjižice kar malo utonile v pozabo. Vendar le, dokler se ni pojavila brezplačna aplikacija Pecam.Itak, ki je na voljo na spletnem portalu Itak in v Nokiini Ovi Trgovini. Pecam.Itak je tako malo črno knjižico ponovno postavila v ospredje, v sodobni in privlačni digitalni obliki.

Aplikacija Pecam.Itak omogoča enostaven pregled nad vsemi novimi poznanstvi in tako potencialnimi simpatijami uporabnika. Ta si lahko v aplikacijo Pecam.Itak sproti shranjuje kontaktne podatke oseb, ki ga zanimajo, in poleg označi, kako všeč so mu, ter nato pri vsakem kontaktu redno spremlja svoj napredek od prvega spogledovanja dalje. Da se ne izgubi v svojem pestrem ljubezenskem življenju, pa lahko hitro preleti stanje na svojem pecarskem zemljevidu in pregleda statistiko. Med drugim ima tako na voljo tudi izračun povprečne ocene vseh svojih kontaktov in skupne uspešnosti svojega pecanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki