marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Lumia 900 že ceneje


27.07.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Po precej neugodnih novicah o (ne)nadgranji Lumij na Windows Phone 8, so se pri Nokii že odzvali in razpolovili ceno njihove zastavonoše - Lumie 900.

Uporabniki ameriškega operaterja AT&T so že občutili novo cenovno politiko tudi v denarnici. Lumia 900 po novem namreč (ob dveletni vezavi) stane 49,99 zelencev. Prejšnja cena 99,99 USD je bila po različnih raziskavah precej prijazna za telefon tega ranga in je bila pol nižja od zneska, ki so ga bodoči lastniki še bili pripravljeni porabiti za mobilnik.

Naprava pa je še pred nekim pravim lansiranjem že bila prikrajšana za prihajajoči operacijski sistem WP8. Posledično bo Lumia 900 verjetno v nekaj mesecih postale zastarel kos opreme. Obstoječi uporabniki bodo sicer prejeli precej plitvo tolažilno nadgradnjo na WP 7.8. Vendar se poraja vprašanje: kdo le kdo bi hotel kupiti že sedaj zastarelo napravo?

"Vse to je popolnoma normalna strategija v času življenske dobe večine mobilnikov. Širši potrošniški bazi taka poteza omogoča nakup zastavonoše po dostopnejši ceni," je navedbe komentiral Nokiin predstavnik Doug Dawson.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki